otollinen

  1. Sovelias, suotuisa, edullinen.
    Esimerkiksi: Otollinen tilaisuus. Saapui otolliseen aikaan. Maanviljelylle otollinen ilmasto. Otollinen maaperä kumouksellisille ajatuksille.

Katso myös: suotuisa, tuokio, kiitollinen, tilaisuus, onnellinen

Taivutus

yks. nom. otollinen, yks. gen. otollisen, yks. part. otollista, yks. ill. otolliseen, monikossa: mon. gen. otollisten otollisien, monikossa: mon. part. otollisia, monikossa: mon. ill. otollisiin.

Synonyymisanakirja

otollinen

  1. hyväenteinen, lupaava.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti right
auspicious

Esimerkit

"Olen huomannut sinussa erään ominaisuuden, joka ei varmaankaan ole Herralle otollinen: etköhän sinä ole vähän liiaksi kunnianhimoinen, rakas Sander? Aleksander tahtoi jotakin vastata, mutta ei löytänyt sanoja, hän vain ojentui ja ikäänkuin puolustaakseen itseään äidin syytöstä vastaan jäi katsomaan suoraan hänen silmiinsä."

"Jos niin on - ajattelin istuessani yksin vieraan yleisön keskellä Vanhassa kirkossa - niin tietäessäni, että joku pappi ei puhu totta, ei olisi ainoastaan mikään synti, vaan suorastaan jumalalle otollinen teko, että julkisesti sanoisin, minkä tiesin todeksi."

Riimisanakirja

otollinen rimmaa näiden kanssa:

kuninkaallinen, sotilaallinen, puolisotilaallinen, merisotilaallinen, maallinen, ylimaallinen, isänmaallinen, kiihkoisänmaallinen, epäisänmaallinen, yltiöisänmaallinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

otella, oteääni, otin, otollinen, otollisesti, otollisuus


Ehdota määritelmää