osoite

 1. Jonkun asuin- tai olinpaikan tai jonkin laitoksen tms. sijaintipaikan ilmoittava tieto.
  Esimerkiksi: Nimi ja osoite. Käynti-, laskutus-, postiosoite. Työpaikan osoite. Koti-, kesäosoite. Osoite tuntematon. Vastaukset on lähetettävä osoitteeseen Kielitoimisto, Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki. Kuvakielessä, kuvallisesti, kielikuva:
  Esimerkiksi: Laukauksella oli tarkka osoite laukaus oli tarkka. Kiitos meni oikeaan osoitteeseen sille jolle se kuuluu. Atk tietokoneen muistipaikan yksilöivä tunniste, tavallinen, tavallisesti järjestysnumero.

Katso myös: kesäosoite, suorasaantimuisti, sähkeosoite, postilaatikkoyhtiö, nimikortti

Taivutus

yks. nom. osoite, yks. gen. osoitteen, yks. part. osoitetta, yks. ill. osoitteeseen, mon. gen. osoitteiden osoitteitten, mon. part. osoitteita, mon. ill. osoitteisiin osoitteihin.

Synonyymisanakirja

osoite

 1. tietokoneosoite, viite, viittaus.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti address
ranska adresse (f), adresse
saksa Adresse (f), Anschrift (f)
kreikka διεύθυνση (f), διεύθυνση
unkari cím
italia indirizzo (m)
puola adres (m)
romania adresă (f)
venäjä а́дрес (m), адрес sc=Cyrl
ruotsi adress

Slangisanakirja

 • koordinaatit

Sitaatit

 • "Aja hiljaa sillalla." "

 • "Ajattele nyt parikymppistä ihmistä. Se jaksaa keskittyä kahteen asiaan. Jos yrittää opiskella, urheilla ja naida, niin siinä on yks liikaa. Opiskelemaan ehtii myöhemminkin." "

 • "Minun aikanani tuskin olisin lähtenyt tuollaisiin kisoihin saatana edes heittämään." "

 • "Nykyään monet filosofitkin pitävät Bertrand Russellin pahimpana virheenä Wittgensteinin auttamista alkuun. (Erkki Hartikainen)"

 • "Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan." "

 • "Minun käsittääkseni Suomen kansa ymmärtää tämän täysin. Voi perustellusti puolustaa että tämä näkökanta on ollut menestyksekästä. Yleensä lähtökohta on ollut se ettei pyritä puuttumaan sellaisiin asioihin, jotka ovat omille voimille ylivoimaisia." "

 • "Viro oli yksi niitä maita, jotka saivat itsenäisyytensä, kun Neuvostoliitto hajosi, eikä Virolla ollut siinä hajottamisessa mitään osuutta, eikä meillä." "

 • "Pettymys isolla s:llä" "

 • "Haluan kiittää ystävääni senaattori Bill Fristiä liittymisestä seuraamme tänään. Haluan teidän tietävän, että hän meni naimisiin teksasilaisen tytön kanssa. Karyn on seurassamme. Länsi-Teksasin tyttö, aivan niin kuin minä." "

 • "Kuten kaikki jotka ovat toimineet tässä virassa aiemmin, myös minä olen kokenut takaiskuja. On asioita jotka tekisin toisin jos minulle vain annettaisiin siihen mahdollisuus. Kuitenkin olen aina toiminut maamme etu mielessäni. Olen seurannut omatuntoani ja tehnyt kuten parhaana pidin. Luultavasti olette eri mieltä joistakin tekemistäni vaikeista päätöksistä. Mutta toivon että olette samaa mieltä siitä, että olin valmis tekemään nuo vaikeat päätökset." "

Riimisanakirja

osoite rimmaa näiden kanssa:

postilokero-osoite, lomaosoite, sähkeosoite, lähiosoite, käyntiosoite, kotiosoite, postiosoite, jakeluosoite, katuosoite

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

osmonsolmu, osmoosi, osmoottinen, osoite, osoitekortti, osoitelappu

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Isä Ellit osoite?
Paqpan osoite?
Mikä on URL osoite?
Mikä on kim osoite?
Mikä on url-osoite?
Jvg faniposti osoite?
Sissari pvp osoite?
Kenen osoite?
Mikä on URK osoite?