osittain

verbi

 1. Osaksi, osin, jossakin määrin, jossakin suhteessa.
  Esimerkiksi: Tie on jo osittain paljas. Hän on vielä osittain työkykyinen. Väite pitää vain osittain paikkansa.

 2. osa osalta, osa kerrallaan, osina.
  Esimerkiksi: Tätä teossarjaa voi ostaa myös osittain.

Katso myös: puolisuora , preeria , ympäristökeskus , farisealainen , deodorantti

Synonyymisanakirja

osittain

 1. semisti, jokseenkin, jokseenkin, jokseenkin, jossain määrin, joitain.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti partly
half
ranska en partie
saksa teilweise
puola częściowo
venäjä части́чно, отча́сти

Sitaatit

 • "Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta – salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä."

 • "Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä." - Bertrand Russell"

 • "Olimme lähinnä hämmästyneitä siitä, miten jengi otti ne (lausahdukset) omikseen. osittain se liittyi siihen, että fraaseja toistettiin sarjoissa niin paljon. Opettajia kävi kyllä sääliksi, kun he joutuivat koulussa kuuntelemaan jatkuvasti meidän juttuja oppilaiden suista. (2008) "

 • "Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Heiki Sibul kertoi sivulauseessa televisiouutisissa, että lokakuun paikallisvaaleissa ensimmäistä kertaa saavat äänestää myös Virossa asuvat Venäjän kansalaiset. Asia ei herättänyt minkäänlaisia reaktioita, ei virolaisissa eikä venäläisissä. osittain siksi, että väistämättömyydestä tehtiin hyve.---Virossa pidettiin todellakin ensimmäiset paikallisvaalit vuoden 1993 lokakuussa, joissa ei-kansalaisten tuli rekisteröityä äänestäjiksi, jos halusivat äänestää."

 • "1970-luvulla mahdollisuuksien tasa-arvoa pidettiin lähtöviivana, jolle ihmiset asetettiin, ja maalisuoralla kangasteli mahdollisimman suuri vapaus. Tämän päämäärän saavuttamisessa onnistuttiin osittain. 2000-luvulla vapautta on pidetty lähtöviivana ja tasa-arvoa päämääränä, mutta lopputuloksena ei olekaan ollut tasa-arvo vaan sekä tasa-arvon että vapauden hautautuminen."

 • "Moskovan rauhansopimus allekirjoitettiin 12.3.1940. Suomen oli pakko palauttaa Karjalan kannas, Pohjois-Laatokka, Petsamo ja eräitä muita alueita Neuvostoliitolle. Nämä muutokset palauttivat osittain rajan vuoden 1809 tilanteeseen ja jätti Suomen nykyisen alueen koskemattomaksi. Suomi voitti paljon maa-alaa vuosina 1721 ja 1743 solmittuihin Uudenkaupungin ja Turun rauhojen rajalinjoihin verrattuna."

 • "Kun kouluihin on vaadittu (ja osittain onneksi myös saatu) kasvisruokapäivä, vaadin armeijat pelkästään kasvisruokaa tarjoaviksi."

Riimisanakirja

osittain rimmaa näiden kanssa:

maittain , portaittain , kohdittain , yksityiskohdittain , pääkohdittain , periodeittain , kaupungeittain , vaiheittain , arkeittain , kappaleittain

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

ositella , ositettava , osittaa , osittain , osittainen , osittelu

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Kumpi kannattaa enemmän, ostaa asunto osittain lainarahalla vai täysin omalla rahalla ?