ongelmallinen

  1. Johon liittyy ongelmia, vaikeasti ratkaistava, pulmallinen, hankala, problemaattinen.
    Esimerkiksi: Ongelmallinen tilanne.

Katso myös: problemaattinen, kimurantti, pulmallinen

Taivutus

yks. nom. ongelmallinen, yks. gen. ongelmallisen, yks. part. ongelmallista, yks. ill. ongelmalliseen, mon. gen. ongelmallisten ongelmallisien, mon. part. ongelmallisia, mon. ill. ongelmallisiin.

Synonyymisanakirja

ongelmallinen

  1. hämmentävä, hämärä, visainen, pulmallinen, kova, rankka, raskas, vaikea, problemaattinen, hankala, kiistanalainen, epävarma, kyseenalainen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti problematic, problematical
ranska problématique
saksa problematisch
kreikka προβληματικός
puola problematyczny (m)
venäjä проблемати́чный

Sitaatit

  • "Mun suhde Staliniin on hyvin ongelmallinen, koska yhtenä päivänä Virossa huomasin ajattelevani, että jos Virosta aiotaan tehdä demokraattinen eurooppalainen valtio, siellä pitää tehdä hirvittävät puhdistukset. Ja sitten mä muistin että Stalin puhdisti 30 000 virolaista, vei Siperiaan, josta valtaosa palasi takaisin. Minä ajattelin että 30 000 ei edes riittäisi ja tajusin, mitkä hirvittävät ongelmat on ollut Neuvostoliiton pystyttämisessä. Ja mä en sen takia halua...mä jätän Stalinin ihan puhtaasti venäläisten asiaksi, hänen arviointinsa, koska se, että Venäjällä hänellä on edelleen vahva asema, kertoo siitä, että venäläiset näkevät ihan eri tavalla oman historiansa ja Neuvostoliiton historian. Että se ei oikeasti edes kuulu mulle."

Riimisanakirja

ongelmallinen rimmaa näiden kanssa:

kuninkaallinen, sotilaallinen, puolisotilaallinen, merisotilaallinen, maallinen, ylimaallinen, isänmaallinen, kiihkoisänmaallinen, epäisänmaallinen, yltiöisänmaallinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

ongelmakäyttäjä, ongelmakäyttö, ongelmalapsi, ongelmallinen, ongelmallisesti, ongelmallisuus

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Miksi sana haastava korvaa nykyään sellaisia sanoja kuin vaikea, ongelmallinen jne?