okei

verbi

 1. puhekieltä hyvä, selvä (on), kunnossa, OK.
  Esimerkiksi: Okei, sovitaan niin. Kaikki on ihan okei.

Katso myös: OK, fibata

Synonyymisanakirja

okei

 1. kunnossa, oikein, sopiva, tyydyttävä, hieno, hyvä, ok, hyvässä kunnossa oleva, hyväksymys, OK, ookoo, suostumus, selvä, sopivasti, tyydyttävästi, hyvä on, ihan hyvin, mukavasti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti okay

Slangisanakirja

 • selvä on!

 • okeido: selvä on!

Sitaatit

 • "Sä oot okei, mä oon okei! Me ollaan reloja eikä kelata pahoja fiiliksiä. Rauhaa ja rakkautta, veli. Heitetään vähän läppää!"

 • "okei, teidät on nyt pidätetty. Teillä on oikeus olla hiljaa tai puhua hiljaisella äänellä. Kaikkea, mitä sanotte saatetaan käyttää teitä vastaan. Osa kääntynee teitä vastaan itsestään, osa taas oikein KÄÄNNETÄÄN juridisella temppuilulla, tiedätsä. Oikein esitetään puolueellisesti, silleen... ärsyttävästi. Jumalan siunausta."

 • "... vuonna -45,-55 joku Kalle Päätalon tämä tämä niin osaamaton kirjoittaminen ei olisi mennyt läpi. Kaikki olisi sanoneet, jopa suonuijatkin, tuohan on paskaa. Tuohan on paskaa. okei, ja nyt tää on tuota Suomen eniten ostettu, Suomen kansan eniten rakastama kirjailija Kalle Päätalo. Ja mun täytyy sanoa, että tässä yhteydessä edelleenkin sana kirjailija on kammottava vitsi."

 • "Juontaja: "Mitä mieltä taiteilija Martti Huuhaa Innanen on Elvis Presleystä Tiedät kai, kenestä puhun MI:"Joo, kyllä, kyllä. Joo, valitettavasti tiedän. okei, täs on presiis sama tuota asetelma kuin Olavi Virta-osasto..Meinaan, kun Elvis Presley tuli julkisuuteen joskus 50-luvun keskipaikkeilla, niin se oli surkea vitsi. Siis se oli vielä surkeampi, korni vitsi, kuin esimerkiksi Olavi Virta.."."

 • "okei Pekka, toi on kaikki kuultu monta kertaa aikasemmin." "Taxi Driver|Talking to me Are you talking to me Mul on viime aikoina .. on vähän .. äh .. mennyt lujaa. Mä oon ollut vähän sekasin. Mä en oikein tiedä, että kummalla puolella. Missä Mitäh"

 • "okei, mä tunnustan. Mä kiilasin sun äänestysnapin tulitikulla pohjaan. Mä ruuvasin sun piikkareista piikit irti. Ja mä olin vastuussa siitä sun huoneessa talvehtineesta tappajamehiläisparvesta. Mutta eikö me voitaisi sopia"

 • "okei, pojat. Tää käy oikein hyvin. Pistäkää hei puolet metsää matalaksi ja rakentakaa bungalowi, uima-allas ja minigolfrata. Ja jos törmäätte alkuasukasheimoihin, niin pyyhkikää ne pois tieltä. (Autiosaari)"

 • "okei, palataan taas asiaan."

Riimisanakirja

okei rimmaa näiden kanssa:

ei, hei, ehei, hihhei, hurlumhei, lei, ellei, jollei, hellurei

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

okakuusi, okariina, okasolu, okei, okkultismi, okkultisti

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Onko okei katsoa animea?

Keskustelu

synonyymit: Ihan ok nimetön 17.4.2020