Synonyymisanakirja

neuvostoliiton

 1. kgb, neukku, soviétique, punakone, east berlin, neuvostoliittolainen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Sitaatit

 • "Lännessä esiintyy näinä aikoina jopa sellaista toiveajattelua, että Neuvostoliitto on pahassa kriisissä ja tarvitaan vain riittävän kovaa painostusta kun Neuvostoliitto kohta luovuttaa kilpailussa lännen kanssa. Tutustuminen asioihin paikan päällä ja neuvostoliiton sisäisen keskustelun seuraaminen paljastaa tämäntapaisen keskustelun harhaisuuden (...) Olisi kevytmielistä ja vastuutonta, jos meidän julkisessa sanassamme pääsisi näkyvästi esiin suomalaiselle peruslinjalle vieras, epäystävällinen ja epähistoriallinen suhtautuminen Neuvostoliittoon." (Lainaus Paavo Lipposen kolumnista Suomen Sosiaalidemokraatti -lehdessä v.1982, Juhani Suomen Pysähtyneisyyden vuodet -teoksen mukaan)"

 • "Meillä on äänekäs sisäinen oppositio, jonka tulkinta yya-sopimuksesta poikkeaa virallisesta ja joka harjoittaa kansan keskuudessa myrkynkylvöä neuvostoliiton suhteen." - Paavo Lipponen v. 1970 (lähde: Katja Boxberg: Paavo Lipponen. Nemo 2004)"

 • "neuvostoliiton pelkkä olemassaolo, koko toimintanne maailman ensimmäisen kommunistisen yhteiskunnan rakentamiseksi ja päättävä taistelunne rauhan ja turvallisuuden puolesta merkitsee yhtä paljon kuin auringonvalo merkitsee planeetallemme."

 • "Josif Stalinissa sammui erään historian suurmiehen elämä, uuden yhteiskuntajärjestelmän määrätietoinen luoja, eräs aikamme suurimmista valtiomiehistä, mahtavan suurvallan kiistaton johtaja halki vuosikymmenien on päättänyt työnsä. Ymmärrämme neuvostoliiton kansojen surun ja kaipauksen syvyyden."

 • "Luukku käy kuin aikoinaan Moskovan kisoissa kun keihästä heitettiin. (neuvostoliiton aikoihin Moskovan kisoissa stadionin portit ja luukut avattiin aina neuvostoliittolaisen keihäänheittäjän ollessa heittovuorossa. Stadionille helpommin pääsevän tuulen arveltiin liidättävän keihäät pidemmälle. Kun neuvostoliittolainen oli suorittanut heittovuoronsa, niin kaikki portit ja luukut suljettiin välittömästi.)"

 • "Hyvät maanmieheni. Olen tyytyväinen voidessani kertoa, että olen allekirjoittanut lain, joka tekee neuvostoliiton laittomaksi. Aloitamme pommittamaan viiden minuutin kuluttua." "

 • "Yksi tärkeä osa Talvisodan historian väärentämisessä Suomessa on väite siitä, että Suomea uhkasi samanlainen "miehitys" kuin Viroa ja Latviaa. Tämä myytti ylistää Suomen sotilaallista menestystä ja väitteitä siitä että Suomi saavutti voiton torjumalla onnistuneesti neuvostoliiton miehityksen"

 • "Venäjä pystyi tehokkaasti estämään Baltian maissa historiaa väärentävät "neuvostoliiton miehitys" -myytit. Nyt venäläisten historioitsijoiden olisi aika ymmärtää totuus talvisodan historian väärentämisestä, ja ryhtyä tarvittaviin vastatoimiin."

 • "Nykyisin entisen neuvostoliiton maista ainoa poliittisesti ja taloudellisesti vakaa ja luotettava maa on Venäjä, kun taas ympäröivissä valtioissa vallitsee taloudellinen ja poliittinen epävakaus"

 • "Jos puhumme stalinismista ja ns. "Stalinin terrorista", jossa tutkimusten mukaan kuoli noin yhdeksän tuhatta ihmistä, on todettava että se oli vain samaa kokoluokkaa kuin uhriluku, joka aiheutui neuvostoliiton romahtamisesta."

Riimisanakirja

neuvostoliiton rimmaa näiden kanssa:

ruumiiton

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää