nato

[ˈnɑto]

 1. Aviomiehen sisar (murteellinen)

Katso myös: kirjainsana, kortti

Synonyymisanakirja

nato

 1. Pohjois-Atlantin liitto, NATO.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti NATO
sister-in-law

Sitaatit

 • "Suomen nato-jäsenyys vain ajan kysymys" (Lipponen Frankfurt Allgemeine Zeitungissa)"

 • "nato vastaa: "Saat savotan."

 • "Otan, en ajane, nato!"

 • "On totta, että Natosta on kutakuinkin mahdotonta keskustella asiallisesti. Kun puutuin uuden vuoden aattona nato-uskovaisen virkamiehen syntymäpäivähaastatteluun sain ainakin Hesarissa ivailevan kommentin sananvapauden kahlitsemisesta. Nykypäivässä toimittaja katsoi sen perusteella, että käsitykseni mukaan keskustelu on ok, kunhan ei olla eri mieltä sinun kanssasi. Reaktiot vahvistavat sen, mitä alempana luettavissa olevassa alkuperäisessä kommentissani sanoin. Nykypäivän kommentin oikea kohde olisi nato-kampanjaa käyvät kirjoittajat, joiden käsitystä keskustelusta se erinomaisesti kuvaa. - Erkki Tuomioja blogissaan 6. tammikuuta 2008 "

 • "Jotta me pääsisimme tuosta taakasta, jota tämä suomettumiskeskustelu aiheutti ja johon palataan kansainvälisissä keskusteluissa aina silloin tällöin, niin on loogista, että Suomi tulee mukaan kaikkiin niihin järjestöihin, joissa demokraattiset, läntiset valtiot ovat mukana. Tämä merkitsee minusta myös sitä, että olemme Natossa mukana ja EU:ssa ihan täysin rinnoin." "

 • "Suomen nato-keskustelu on illuusio, jos ajatuksena on, että palovakuutus otetaan vasta sitten, kun tuli jo kytee nurkan alla." "

 • "Ei niitä kummajaisia hirveän paljon ole, jotka sanovat kuuluvansa läntisiin demokratioihin, mutta eivät kuitenkaan kuulu kaikkiin järjestöihin. Minusta tämä koskee yhtä lailla Ruotsia. En näe mitään syytä, miksemme voisi mennä (Natoon) Norja on siellä, ja Tanska ja Islanti." "

 • "Keskustelun taso on sitä, että Tarja Halonen sanoo nato-option olevan olemassa, mutta se ei ole tällä hetkellä ajankohtainen. Kun esittää kysymyksen miksi, niin vastausta ei tule. (Etelä-Suomen Sanomat 1.2.2008)"

 • "Mitä hyötyä Suomi odottaa irtisanoutumalla yksipuolisesti tiiviimmästä nato-yhteistyöstä Se vie meidät pois perinteisestä viiteryhmästämme, joka on koostunut Naton aktiivisista kumppaneista. Tarvitseeko Suomi oman tragediansa ennen kuin oivallamme, että sotilaallista kriisinhallintaa ei voi tehdä hyvän tahdon varassa" (Iltasanomat 29.11.2006)"

 • "nato ei ole sotaa, vaan rauhaa varten." (Iltasanomat 12.4.2006)"

Riimisanakirja

nato rimmaa näiden kanssa:

kaato, salakaato, kaskenkaato, tuulenkaato, hirvenkaato, karhunkaato, puunkaato, raato, rotanraato, rubato

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

nationalistinen, natista, natisuttaa, nato, natrium, natriumhydroksidi

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on nato ?
Kitän nato ranskaksi ?
Mitä on nato ranskaksi ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Miä tarkotaa Nato ?
Mikä on NATO ?
Mikä on nato ?
Mitä tarkoittaa nato ?
Mistä nato on lyhenne ?
Mitä tarkoittaa nato karilla ?


Ehdota määritelmää