nähtävä

  1. Esimerkiksi: Messuilla oli paljon nähtävää näkemisen arvoista.

Katso myös: silminnähtävä, maksullinen, näköala, optinen, näky

Taivutus

yks. nom. nähtävä, yks. gen. nähtävän, yks. part. nähtävää, yks. ill. nähtävään, mon. gen. nähtävien nähtäväin, mon. part. nähtäviä, mon. ill. nähtäviin.

Käännökset

englanti taivutettu muoto

Sitaatit

  • "Meidän on herättävä tästä unesta ja nähtävä arvo tässä arkitodellisuudessa, ihmisessä, joka on meidän edessämme. Hän on mysteeri. Hän on jumalallinen ihme. (lehtiartikkeli: raittiuskasvatuksesta, 1960. (teoksessa "Sanat kuin valo - Yrjö Kallisen ajatuksia", toim. Harri Markkula, WSOY 1995)"

  • "Julkisuudenhenkilönä oleminen on luultavasti samanlaista kuin kauniina naisena oleminen." "

  • "Kirjoitus alentuu tuomaan mukaan työllisyysargumentin, joka on tässä ja aina mieletön. Kyllä kai me voimme työllistää koko Suomen kansan ja kaikki maailman ihmiset kaivamaan monttua maankuoren läpi Kiinaan. Ei kysymys ole ikipäivänä työllisyydestä tai työttömyydestä, vaan siitä, onko työ älytöntä, turhaa tai vahingollista. Työttömyys on aina parempi vaihtoehto kuin tuhoisan työn tekeminen. Ja vaikutukset on nähtävä pohjia myöten, vuosituhansien päähän."

  • "Tallinna on w:Helsinki|Helsinkiä lähinnä oleva pääkaupunki. Välillämme on ainoastaan 18 minuutin mittainen helikopterilento. Kahden kansakuntamme välistä heimoveljeyttä minun ei tarvitse korostaa. Se on tukenut meitä vaikeina aikoina ja lieventänyt tämän päivän ristiriitoja, neuvostokauden perintönä Viroon jäänyttä rikollisuutta. Välistä kysytään: onko Suomen nähtävä Virossa kilpailija" "

  • "Nolointa on, että salaatinkastikkeeni tuottavat paremmin kuin elokuvani." "

  • "Muistokirjoituksessani varmaan lukee: 'Tässä lepää Paul Newman, joka kuoli epäonnistujana, sillä hänen silmänsä muuttuivat ruskeiksi.'" "

Riimisanakirja

nähtävä rimmaa näiden kanssa:

tietävä, kaikkitietävä, vietävä, vetävä, puoleensavetävä, tehtävä, virkatehtävä, ristisanatehtävä, kilpatehtävä, monivalintatehtävä

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

nähtävillä, nähtävissä, nähtävyys, nähtävä, nähtävästi, näin