muuan

verbi

  1. (yks. partitiivi: muuatta, muut sijat samat kuin sanalla muutama) pronomini eräs, tietty.
    Esimerkiksi: Muuan tuttavani. Muuan Etelä-Amerikan valtio. Muuan kasvilaji. Haluaisin tähdentää muuatta seikkaa. Päivänä muutamana. Hän ja muutamat muut. Muuan miehistä. Joukossa oli muuan, joka aina purnasi. Muutamat eivät koskaan ota opikseen.

Katso myös: mainitsematon , eräs , epämääräinen , muutama

Taivutus

1. inf. muuan , akt. ind. prees., yks. 1. muutaman , akt. ind. imperf., yks. 3. muuatta , akt. kond. prees., yks. 3. muutamaan , monikossa: akt. imperat. prees., yks. 3. muutamien muutamain , monikossa: akt. 2. partis. muutamia , monikossa: pass. imperf. muutamiin .

Synonyymisanakirja

muuan

  1. eräs, eräs, muutama.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti a, an
certain
taivutettu muoto
ranska certain
saksa bestimmt, gewiss
unkari bizonyos
latina quīdam
romania anumit
venäjä не́который, определённый, не́кий
ruotsi viss, visst, vissa

Sitaatit

  • "Niinkuin hyvin tiedetään, on Jumala kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas. Niinpä hän oli aikoinaan antanut metsäpalon polttaa kymmeniä hehtaareja valtion metsää eräällä hietakankaalla lähellä Joensuun kaupunkia. Tapansa mukaisesti koettivat ihmiset kaikkensa ponnistaen keskeyttää hänen työnsä, mutta järkähtämättä hän poltti metsää niin laajalta alueelta kuin katsoi tuleviin tarkoituksiinsa sopivaksi. muuan eversti huomasi ensimmäisenä miten pitkälle oli ulottunut kaikkivaltiaan katse. Hän oli erään armeijakunnan esikuntapäällikkö, ja joukkoja sijoitellessaan hän huomasi paloaukean erittäin sopivaksi majoituspaikaksi. (Kertoja, kirjan alussa)"

  • "Vuonna 1995 muuan mielipuoli, tukenaan valtava organisaatio ja kehitti edellen maailman tuhoisimmaksi luokiteltavan tietokoneohjelman. Se pystyy romuttamaan hetkessä suurimmatkin tietokonejärjestelmät, ja sen poistaminen on lähes mahdotonta. -Info"

  • "Erityisen kovasti puhetta herätti Risto Rytin hirttäjäiset lauantain iltapäivällä 8.5.2010 Mannerheimin patsaalla Helsingissä. Ongelmia oli lähinnä tekniikassa: kuka järjestää puutavaraa ja avustaa hirttolavan rakentamisessa. Toinen ongelma oli löytää Risto Ryti, joka tulisi hirtettäväksi, sillä nukkeja olisi typerä hirttää. Asian yhteydessä toki oli esillä myös vanhan oikeuspäätöksen vieminen kansainvälisen oikeuden tuomittavaksi vanhan hirttotuomion mukaisesti, jolloin vanha ruumis ilmeisemmin pitäisi nostaa esille ja polttaa ongelmajätteiden joukossa niin kuin muuan antifasisti ehdotti. Eräs toinen henkilö arveli, että Suomessa on niin suuret itsemurhaluvut, jotta vapaaehtoisia varmasti löytyy Risto Rytiksi voitonpäivän aattona. Ehkä ehdokasta pitää etsiä työpaikkailmoituksella"

Riimisanakirja

muuan rimmaa näiden kanssa:

kauan , donjuan

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

muualla , muualle , muualta , muuan , muuanne , muukalainen