muassa

verbi

  1. Esimerkiksi: Hänellä oli vaimo muassa. Tuli isänsä muassa. Sota toi muassaan nälänhädän.


  2. Esimerkiksi: Muun, muiden muassa tavallisemmin: mukana

Katso myös: Saastamala, protesti, intiimi, ablatiivi, pro

Käännökset

englanti along with
ranska entre autres
saksa unter anderem
kreikka μεταξύ άλλος, άλλων
italia tra l'altro
puola między innymi
venäjä среди́ всего́ прочего
ruotsi bland annat

Sitaatit

  • "Ja muun muassa Rob Blake kertoi jossain haastattelussa, että Olli Jokisen lempinimi ei suinkaan Los Angelesissa ole Päällikkö, vaan Kurpitsapää."

  • "Viime viikon aikana Saksassa on tehty useita polttopillu...polttopulloiskuja muun muassa turkkilaisia moskeijoita ja liikeyrityksiä vastaan."

  • "Tässä on kuitti laskimesta. Ja tässä todistus siitä, että laskin on korealainen ja minä suomalainen. Ja tässä todistus siitä, että minä olen valtiovarainministeri. Tässä todistukset siitä, että Suomi on tasavalta ja tasavallassa on hallitus ja hallituksessa valtiovarainministeri. Tässä ovat pääministerin, valtiosihteerin ja kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n todistukset siitä, että valtiovarainministeri tarvitsee työssään taskulaskinta. Ohessa vielä 2396 muuta asiakirjaa, jotka todistavat muun muassa, että tämä asia kuuluu henkilöverotuksen piiriin ja että minä olen saanut toissa kesänä mökilläni nelikiloisen hauen ja että tämä kohtaus ei loukkaa edesmenneen tv-koomikon tekijänoikeuksia. Ja tässä vielä EU-lainsäädännön edellyttämät liitepaperit. Ja tässä kaikki asiakirjat ruotsinkielisinä, englanninkielisinä sekä sokeiden pistekirjoituksella. Ja tässä vielä runoja puberteettivuosiltani! (Antin verovähennys)"

  • "Hävittämällä metsänsä Suomi on saanut sen vaurauden pohjan, jonka ansiosta meillä on - muun muassa - kaksi miljoonaa autoa, miljoonia mustanharmaankiiltäviä sähköviihdelaatikoita tuhatta eri lajia ja päättömästi tarpeettomia rakennuksia vihreää maata peittämässä. Vauraus, ylimääräinen raha on myös tehnyt mahdolliseksi kasinotalouden lähes käsittämättömän vehkeilyn, lähes käsittämättömän sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden, jossa golfkenttien, huippuhotellien, lomapalatsien, nurkanvaltausten ja Sveitsin pankkitilien ruletti on tullut "tavallisten ihmisten" maksettavaksi. Mutta ennen kaikkea tämän vaurauden ansiosta ihmiset ovat turhautuneempia, työttömämpiä, onnettomampia, itsemurhaisempia, liikuntakyvyttömämpiä, elinkelvottomampia, elämäntarkoituksenhukanneempia kuin koskaan historian aikana. Vihonviimeisen surkea vaihtokauppa."

Riimisanakirja

muassa rimmaa näiden kanssa:

muun muassa

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

mouruta, moussakas, mousse, muassa, muffini, muhamettilainen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Muunmuassa vai muun muassa ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Muunmuassa vai muun muassa ?
Kirjoitetaanko muunmuassa vai muun muassa ?
Miksi ksylitolia sanotaan koivusokeriksi, vaikka se on alkoholia, jota muun muassa marjoissas ja hed ?


Ehdota määritelmää