monoliitti

  1. (taivutus: monoliit/tia, -issa ja niin edelleen) yhdestä lohkareesta tehty kiviveistos, -pylväs tms.

Taivutus

yks. nom. monoliitti, yks. gen. monoliitin, yks. part. monoliittia, yks. ill. monoliittiin, mon. gen. monoliittien, mon. part. monoliitteja, mon. ill. monoliitteihin.

Synonyymisanakirja

monoliitti

  1. kivilohkare.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti monolith
ranska monolithe (m)
kreikka μονόλιθος (m)
puola monolit (m)
romania monolit
venäjä моноли́т (f)

Sitaatit

  • "Nainen on niinkuin kauppa. On pieniä kauppoja ja suuria kauppoja. Täydellinen nainen on kuin Tauno Muikun monoliitti. Sinne on tosin pitkä matka, mutta siellä on kaikkea. Sitten on pieniä kauppoja, sympaattisia kauppoja. Ne sijaitsevat lähmpänä, mutta valikoima on suppeampi. Yhdestä saa läheisyystä, toisesta saa älykästä keskustelua ja kolmannesta saa seksiä.. ja juustoa. Ihania juustokauppoja on. On ekologiseltakin kannalta huono asia, jos ajat joka viikonloppu satoja kilometrejä paikkaan, josta saa kaikkea, kun on kaikkea niin lähellä ihan erikseen julkisten kulkuyhteyksien päässä. Pariisissakin on kivoja pikkukauppoja, eikä supermarketteja. Ja pariisilaisilla miehillä on kivasti useita naisia, hyvin sympaattisesti."

Riimisanakirja

monoliitti rimmaa näiden kanssa:

eliitti, satelliitti, tuhoojasatelliitti, tietoliikennesatelliitti, synkronisatelliitti, televisiosatelliitti, navigaatiosatelliitti, paikannussatelliitti, kaukokartoitussatelliitti, tiedustelusatelliitti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

monogyyninen, monokkeli, monolevy, monoliitti, monoliittinen, monologi