meneillään

verbi

  1. (valinnainen omistusliite persoonittain vaihtelematon) parhaillaan kulumassa, menossa, käynnissä, tapahtumassa, tekeillä tms.
    Esimerkiksi: Oli meneillä vuosi 1917. Kokous on jo meneillään. Meneillään oleva noususuhdanne.

Katso myös: meneillä, ryhtiliike, käsillä, käsille, romanssi

Synonyymisanakirja

meneillään

  1. meneillään oleva.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti afoot, underway

Sitaatit

  • "Tervetuloa toiselle puoliajalle. Mielenkiintoinen ottelu meneillään, ja hivenen hämmentävä, sillä Atletico johtaa peliä 1-0. Sen sijaan Calderonilla kuultiin tauon aikana jo surrealististakin meininkiä, täällä soitettiin nimittäin Coldplayn Viva La Vidaa. Eikä siinä mitään, sehän on upea biisi, mutta se alkaa sanoilla: "I used to rule the world"....ja kun sitä soitetaan Vicente Calderonilla, niin se on sarkasmia parhaasta päästä!"

  • "Olihan siellä vähän erikoisia juttuja silloin tällöin meneillään. Kyllähän siellä oli sellaisia nappeja, joita paineltiin tiimikaverin autossa ihan eri järjestyksessä. Vaikea sanoa, mitä se sitten tarkoitti. Niitä on vaikea ikinä todistaa. Voihan se olla, ettei niitä ole ikinä ollutkaan. (Järvilehto kauden 1994 Benetton-auton sääntöjenmukaisuudesta vuonna 2004. Hänen tallikaverinsa Michael Schumacherin autossa epäiltiin olleen sääntöjenvastaisia apuja.)"

  • "Pronssisoturiin liittyviä tapahtumia ei pidä arvioida Viron tai Venäjän vaan maailman mittakaavassa. Globaalit ongelmat heijastuivat pieneen Baltian lätäkköömme. Kyse on hyökkäyksestä viime vuosisadalla saavutettuja mahtavia sosiaalisia uudistuksia vastaan. Minä olen jo vanha ja muistan 1920- ja 1930-lukujen maailman erittäin hyvin. Ilmainen terveydenhoito, koulutus ja eläke olivat suuria voittoja. Lokakuun sosialistisen vallankumouksen globaalia merkitystä ei voi jättää pois laskuista, sisältäen myös voittomme fasismista. Nyt meneillään on hyökkäys menneen vuosisadan saavutuksia vastaan. Pronssisoturi on tässä prosessissa vain mikroskooppinen pisara. Me hävisimme Pronssisoturin jutun. Mutta sodassa on aina parempi hävitä ensimmäinen taistelu. Se selvittää ajatukset ja auttaa keräämään kaikki voimat ratkaisevaan kamppailuun."

Riimisanakirja

meneillään rimmaa näiden kanssa:

miehelään, vikkelään, kyljellään, mielellään, kellellään, entisellään, nykyisellään, tyhjillään, leikillään

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

menehdyksissään, menehtyä, meneillä, meneillään, menekinedistäminen, menekki

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Minulla on suurennuslasista irronnut linssi ja vilkaisin sillä kerran Roope ankka taskukirjaa ja n?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on parhaillaan meneillään?