malliesimerkki

  1. Esimerkiksi: Malliesimerkkejä prosenttilaskuista. Heikon suunnittelun malliesimerkki. Malliesimerkki tehokkaasta johtajasta.

Katso myös: kouluesimerkki, esimerkki

Taivutus

yks. nom. malliesimerkki, yks. gen. malliesimerkin, yks. part. malliesimerkkiä, yks. ill. malliesimerkkiin, monikossa: mon. gen. malliesimerkkien, monikossa: mon. part. malliesimerkkejä, monikossa: mon. ill. malliesimerkkeihin.

Synonyymisanakirja

malliesimerkki

  1. perikuva, ruumiillistuma, prototyyppi.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti concentrate
exemplification, typification
image
ruotsi under, underverk, personifikation
ranska personnification (f), incarnation (f)
italia personificazione (f), incarnazione (f)
romania personificare (f)
kreikka αρχέτυπο
puola archetyp (m)

Sitaatit

  • "En henkilökohtaisesti pidä erikoisemmin käännösiskelmien tekemisestä, koska siinä on ensinnäkin otettava huomioon, että tekijäpalkkiot menevät alkuperäistekijöille eli tässä tapauksessa rahat menevät ulkomaille. Että kyllä minä suosin kotimaista. On aina mielekkäämpää tehdä suomalaisiin sävellyksiin sanoja, jos nyt yleensä valmiisiin melodioihin joutuu sanoja kirjoittamaan. Kuitenkin tämmöisestä vastahakoisesta suhtautumisesta huolimatta voi olla, että olen upottanut joihinkin käännösteksteihin ja -iskelmiin, jos niin voi sanoa, parhaat ideani. Jouduin tekemään sellaisia, ja minulla teetettiin niitä, nimenomaan 60-luvulla. malliesimerkki on Kolmatta linjaa takaisin. Olisi tietysti ollut paljon hienompaa, jos olisin ensin tehnyt tekstin Kolmatta linjaa takaisin ja sen olisi säveltänyt esimerkiksi Toivo Kärki. Mutta kun ei, niin ei. (Peter von Baghin haastattelu 1980)"

Riimisanakirja

malliesimerkki rimmaa näiden kanssa:

merkki, oikein-merkki, maamerkki, hihamerkki, kunniamerkki, rajamerkki, komentajamerkki, linjamerkki, aikamerkki, väliaikamerkki

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

malli, malli-, malliaviomies, malliesimerkki, mallikappale, mallikas