mainittava

  1. Mainitsemisen arvoinen, joltinenkin, melkoinen, huomattava, erikoinen, erityinen, sanottava.
    Esimerkiksi: Mainittava saavutus. Minulle ei kuulu mitään mainittavaa. Keksintö, jolla ei ole mainittavaa käyttöarvoa. Tauti ei ole mainittavassa määrin lisääntynyt.

Katso myös: suosittelija, suosittaja, sanottava, erikoinen, sokeri

Taivutus

yks. nom. mainittava, yks. gen. mainittavan, yks. part. mainittavaa, yks. ill. mainittavaan, monikossa: mon. gen. mainittavien mainittavain, monikossa: mon. part. mainittavia, monikossa: mon. ill. mainittaviin.

Käännökset

Esimerkit

"Taisipa siitä takkavalkeasta monenkin sydän kärventyä, mutta ainakaan setä ei sanonut muuta kuin: Peijakas sentään! - ja lisäsi: mutta mitäpä tuolle enää taitaa! Hänen alituinen sanapartensa oli: Paljonkos ihminen tarvitsee, - sen kuin haukkaisee, jo on kylläinen! Vielä on minun mainittava hänen omalaatuinen suhteensa keisarillisiin."

"Hapenesaaren muistoista on myöskin mainittava suuri surumme, kun papan johdolla avattuamme vastarakennetun, mahdottoman suuren ladon oven vain yksi pääskynen suljahti siitä ulos, muut tapasimme nälkään kuolleina lattialta."

Riimisanakirja

mainittava rimmaa näiden kanssa:

mittava, virkaa toimittava, kunnioittava, epäkunnioittava, hyvää tarkoittava, valloittava, rasittava, moitittava, nautittava

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

mainio, mainita, mainitsematon, mainittava, mainittavasti, mainitunlainen

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on oikeinkirjoituksen tarkistus?TUOTTAJAN LOPPURAPORTTI  Kuvitteellisen sovelluksen esittelyv ?


Ehdota määritelmää