liittoutua

verbi

  1. ( Katso: erikseen) tehdä liitto, ryhtyä liittoon tai yhteistoimintaan.
    Esimerkiksi: Preussi liittoutui Itävallan kanssa. Teollisuuden liittoutuminen pankkien kanssa. Kaikki oppilaat liittoutuivat opettajaa vastaan.

Katso myös: blokkiutua, yhdistyä

Taivutus

1. inf. liittoutua, akt. ind. prees., yks. 1. liittoudun, akt. ind. imperf., yks. 3. liittoutui, akt. kond. prees., yks. 3. liittoutuisi, monikossa: akt. imperat. prees., yks. 3. liittoutukoon, monikossa: akt. 2. partis. liittoutunut, monikossa: pass. imperf. liittouduttiin.

Synonyymisanakirja

liittoutua

  1. liittyä, osallistua, yhdistyä, järjestäytyä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti associate
league
band together
league together
ally
ranska allier
italia allenza (f)
latina socio
ruotsi alliera
venäjä присоединя́ться

Sitaatit

  • "Olen aiemminkin todennut, että on eräänlaista älyllistä epärehellisyyttä ja järkijättöisyyttä meidän ulko- ja turvapoliittisessa toiminnassamme, että muutamat ulkopoliittiset päättäjät elävät edelleen kylmän sodan aikakaudessa. Suomen tulisi uskaltaa hankkia koalitiota suunnilleen kaikkialta, ei vain Pohjoismaista. Joskus voisimme liittoutua myös jonkun ison maan kanssa" (Hämeen Sanomat 26.2.2005)"

  • "Ruotsissa esimerkiksi budjetinteko on varmistettu niin, että sen kaatamiseen tarvitaan koko oppositio. Silloin punavihreiden pitäisi liittoutua ruotsidemokraattien kanssa, toisin kuin Mona Sahlin on vakuuttanut" "

Riimisanakirja

liittoutua rimmaa näiden kanssa:

patoutua, kietoutua, ahtoutua, vaahtoutua, huuhtoutua, sitoutua, rentoutua, intoutua, kuntoutua, muotoutua

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

liittotasavalta, liittotempus, liittouma, liittoutua, liittoutuma, liittoutumaton


Ehdota määritelmää

Keskustelu

Taivuttaminen tehty väärin. Verbejä ei voi taivuttaa sijamuodoissa, jos infinitiivejä ja partisiippeja ei lasketa. Aikamuodot, persoonamuodot ja modukset ovat sopivia tapoja taivuttaa verbiä. T:Törö nimetön 21.9.2015