latvialainen

/ˈlɑtviɑlɑinen/

  1. Esimerkiksi: Latvialaiset ja liettualaiset. Latvialainen kansanlaulu.

Katso myös: lätti (2), lättiläinen, lätti

Taivutus

yks. nom. latvialainen, yks. gen. latvialaisen, yks. part. latvialaista, yks. ill. latvialaiseen, monikossa: mon. gen. latvialaisten latvialaisien, monikossa: mon. part. latvialaisia, monikossa: mon. ill. latvialaisiin.

Synonyymisanakirja

latvialainen

  1. Latvia, Latvian tasavalta, eurooppalainen, liiviläinen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti Latvian

Sitaatit

  • "Keskusteluista jäi mieleeni erään venäläisen professorin arvio, että 2100-luku tulee olemaan pienten valtioiden muodostumisen aikaa. Hän siteerasi Bismarckia, jonka mukaan valtioiden pirstoutuminen tuo mukanaan vain verta ja kyyneliä. Samainen professori muistutti, että Neuvostoliitossa perustuslaki oli kaikkein demokraattisin Stalinin aikana! Venäläisten kuunteleminen on kiinnostavaa, sillä he todella näkevät maailman aivan eri tavalla. Moskovalaisen politologian laitoksen varajohtaja Sergei Miheev taas vei keskustelua siihen suuntaan, että kansallisuusriidat Neuvostoliitosta syntyneissä uusissa valtioissa ovat seurausta Neuvostoliiton laittomasta hajoamisesta. Ultranationalismi pääsi vallalla ja se on estänyt demokratian synnyn uusissa valtioissa. Hän piti länsimaisia käsityksiä demokratiasta myös harhaanjohtavina ja pinnallisina. Europarlamentaarikko, latvialainen Tatjana Zdanoka kertoi puolestaan, että Europarlamentissa alkaa pienessä piirissä keskustelu kansojen itsemäräämisoikeudesta. Siis puhutaan Leninistä!"

Riimisanakirja

latvialainen rimmaa näiden kanssa:

lainen, alainen, kapea-alainen, suppea-alainen, laaja-alainen, maalainen, thaimaalainen, länsimaalainen, suomenmaalainen, tšekinmaalainen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

latvapermanentti, latvavesi, latvia, latvialainen, latvian kieli, latvimmainen


Ehdota määritelmää