kuohita

verbi

  1. Poistaa sukupuolirauhaset, salvaa, kastroida.
    Esimerkiksi: Ruuna, kuohittu ori.

Katso myös: kuohia, kastroida, salvaa, purra

Taivutus

1. inf. kuohita, akt. ind. prees., yks. 1. kuohitsen, akt. ind. imperf., yks. 3. kuohitsi, akt. kond. prees., yks. 3. kuohitsisi, akt. imperat. prees., yks. 3. kuohitkoon, akt. 2. partis. kuohinnut, pass. imperf. kuohittiin.

Synonyymisanakirja

kuohita

  1. kastroida, salvaa, leikata, poistaa munasarjat, steriloida, tehdä sukupuolettomaksi, riistää sukupuolettomaksi, leikata.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti demasculinise, emasculate
alter
geld
desex
ranska émasculer, châtrer, castrer
saksa entmannen, kastrieren, verschneiden
kreikka ευνουχίζω, στειρώνω
unkari kasztrál, kiherél, ivartalanít
italia castrare
puola kastrować
romania castra
venäjä кастри́ровать impff, кастри́ровать, обеспло́дить
ruotsi snöpa, kastrera, gälla

Sitaatit

  • "Nyt oli juur lehdessä tällä viikolla, että joku kenialainen Mugabe on raiskannut suomalaisia naisia, ja ihmettelen, miks näitä tälläsiä tänne valikoidaan. Sanon suoraan sen, jos tälläinen Mugabe tulisi minua vastaan, niin en epäilisi yhtään kuohita häntä"

  • "Xavi sitoo itseensä kolme ukkoa, kolme pientä poikasta, jotka ovat kuin lampaita kevätnurmilla. Ne pitäisi kuohita ja päästää sen jälkeen vasta vapaaksi."

  • "Maanantaina 21.9.09 klo 22.05 (YLE TV2) tuli mieleeni Raamatun alkukielen tutkinnan jälkeen, että pitäisikö Juha Granath, Hannele Valkeeniemi ja koko Ylen Ajankohtaisjournalismin tiimii silpoa ja kuohita. Munat pois Granathin Juhalta YLE:n ajankohtaisjournalismin tiimi ottaa itsestään selvänä suomalaiset uskonnolliset tai epäuskonnolliset perinteet, mutta ei voi hyväksyä kreikkalaisroomalaisen uskon luonnollisia asioita, vaan vääntää ne kummallisiksi propagandafilmissään. Munat siis pois Granathin Juhalta niin kuin apostoli Paavali olisi sanonut tuollaisen suvaitsemattomuuden tähden"

Riimisanakirja

kuohita rimmaa näiden kanssa:

karhita

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kuohia, kuohilas, kuohinta, kuohita, kuohitsija, kuohkea