kommunismi

 1. (taivutus: kommunismi/a, -ssa ja niin edelleen) politiikka, poliittinen aatesuunta, joka tähtää tuotantovälineiden ja hyödykkeiden yhteisomistukseen

 2. vastaava yhteiskuntajärjestelmä.
  Esimerkiksi: Kommunismin teoria. Siirtyminen sosialismista kommunismiin.

Katso myös: bolsevismi, fasismi, pioneeri, ohrana, kulakki

Taivutus

yks. nom. kommunismi, yks. gen. kommunismin, yks. part. kommunismia, yks. ill. kommunismiin, mon. gen. kommunismien, mon. part. kommunismeja, mon. ill. kommunismeihin.

Synonyymisanakirja

kommunismi

 1. poliittinen aate, ideologia, poliittinen teoria, aate, castrolaisuus, leninismi, marxismi-leninismi, maolaisuus, marxilaisuus, marxismi.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti communism
ranska communisme (m), communisme
saksa Kommunismus (m)
kreikka κομμουνισμός (m)
unkari kommunizmus
italia comunismo (m)
latina communismus (m)
puola komunizm (m)
romania comunism
venäjä коммуни́зм (m)
ruotsi kommunism

Sitaatit

 • "(Ajattelee) Nyt on paha. Kiinalaista työvoimaa tarjolla. Ottaa vai jättää Toisaalta se on laitonta. Mutta tämän parempaa ihotautilääkäriä ei Euroopasta löydy. Kiinalaiset ei koskaan sairasta. Ne tuntee ihmisen anatomian syvällisemmin kuin länsimaalaiset. Niille ruumis on temppeli. Meille se on koottava kelomökki. Niitä on puolitoista miljardia, koska ne kaikki elää satavuotiaiks. Kun kiinalainen näkee kaislan viikahtavan tai linnun laulavan, se ymmärtää aina jotain syvällistä. Tiikeritä jättää ne rauhaan. Basillit jättää ne rauhaan. kommunismi... no ei sekään niitä juuri häiritse. Ne tietää jotain mitä me emme. Jos mä katsomaan luomeani. Pyydänkö kohta kuorimaan mulle omenoita eurolla tunti En. Mutta luomea vilautan kyllä vähän."

 • "Sananvapauslait on luotu turvaamaan juuri sellaisia mielipiteitä, joista joku loukkaantuu tai ei pidä. Neuvostoliitossa kuka tahansa sai vapaasti sanoa, että kommunismi on hyvä ja kapitalismi paha. Ei tällaisella sananvapaudella ole mitään arvoa. Kansalaisten on voitava luottaa siihen, että tosiasioiden tai omien mielipiteiden esittämisestä ei seuraa sanktioita, kunhan toisista ihmisistä ei esitetä valheellisia väitteitä. (Policyssa 1/2008)"

 • "Ainoa todellinen päätös, jonka EU-parlamentti on tehnyt, oli totalitarismin rikosten tuomitseminen. Se, että siinä rinnastettiin kommunismi ja fasismi, oli hirvein päätös, mitä EU-parlamentissa on tehty. Ja sosialistien tuella. Sillä päätöksellä legitimoitiin Viron ja Latvian apartheid. Tässä EU-parlamentaarikot tekivät historiaa. Ne aloittivat kylmän sodan EU:n sisällä."

 • "Journalistiliiton kuuluu tehdä se, mikä on sen vaikutusvallassa. Toimittajille on ryhdyttävä tekemään natsitestejä. Toimittajan natsipitoisuus selvitetään kahdella kysymyksellä: Onko kommunismi ja fasismi mielestänne samanarvoisia ja oliko Neuvostoliitto mielestänne rikollisvaltio Jos vastaus kysymyksiin on myönteinen, edes toiseen, toimittaja tulee erottaa välittömästi Journalistiliitosta. Antikommunismi, russofobia ja Neuvostoliiton pitäminen rikollisvaltiona oli Hitlerin agendaa. Toimittajat eivät voi olla natseja. Pelottaa, että natsitestin jälkeen Journalistiliittoon jää vain yksi jäsen, minä."

 • "Nyt on Suomi saava hyvityksen. Yhdessä Saksan kanssa se käy taistelua idän demoonien valtaa vastaan. kommunismi on Venäjältä hävitettävä ja Venäjä jaettava pikkuvaltakuntiin, jotka eivät enää koskaan voi olla vaaraksi länsimaiselle sivistykselle. Suomi voi valita sellaiset rajat kun se haluaa."

 • "Strategia oli kuin kommunismi, se kuulosti hyvältä."

Riimisanakirja

kommunismi rimmaa näiden kanssa:

afrokommunismi, eurokommunismi, opportunismi

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kommunikaatioväline, kommunikea, kommunikoida, kommunismi, kommunisti, kommunistinen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mitä on kommunismi?
Mikä on kommunismi?
Onko kommunismi hyväksi?
Onko kommunismi hyvä asia?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mitä on kommunismi?
Mikä on kommunismi?
Mitä tarkoittaa kommunismi?
Mikä on kommunismi 1800 luvulla?
Koska kommunismi kannattaa tasa-arvoa ja luokattomuutta., niin miksi se on niin vihattua?
Mitä on mitä kommunismi on?