kokoinen

  1. Esimerkiksi: Miehen nyrkin kokoinen. Minun kokoiseni. Sopivan, tavallisen kokoinen. Herneen-, kissankokoinen myös «». Iso-, normaali-, pienikokoinen.

Katso myös: maisematapetti, puutomaatti, kiväärikranaatti, kottarainen, supikoira

Taivutus

yks. nom. kokoinen, yks. gen. kokoisen, yks. part. kokoista, yks. ill. kokoiseen, mon. gen. kokoisten kokoisien, mon. part. kokoisia, mon. ill. kokoisiin.

Synonyymisanakirja

kokoinen

  1. iso, kookas, suuri.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti sized, of the size

talon kokoinen asteroidi

house-sized asteroid

Minkä kokoinen puku sinulla on?

What's the size of your suit?

Olen saman kokoinen kuin sinä.

Olen sinun kokoisesi.

I'm of the same size as you.

Sitaatit

  • "Jos kävelisitte kadulla tenttaamassa vastaantulijoilta mitä nämä ymmärtävät auringosta, kuusta ja tähdistä, hämmästyisitte siitä kuinka vähän he tietävät ja kuinka vähän he välittävät siitä vähästä. Suuri joukko rahvaasta tosissaan uskoo että ulkoavaruus on sininen ja pilviä täynnä. Siskoni ihmetteli aikoinaan (kun hän oli yli kaksikymppinen) mikseivät Apollolla matkanneet astronautit pysähtyneet muille planeetoille matkallaan kuuhun. Kämppäkaverini yliopistossa puolestaan ei hahmottanut lainkaan minkä kokoinen aurinko on ja kuinka kaukana se on maasta (ehkäpä se oli volkkarin kokoinen ja 300 metrin korkeudessa). Sitten hän luuli että meteoriitit toisista planeetoista irronneita palasia, jotka tipahtelivat maahan. Eikä tulisi mieleenikään haastatella isääni siitä mitä hän tietää saati välittää näistä asioista - hänen tietämyksestä maailmankaikkeudesta on varmaa samaa luokkaa kuin nykyisellä viisivuotiaalla. Voisin lyödä vetoa, että useimmat amerikkalaiset uskoisivat, jos väittäisitte että aurinko on pilvien ympäröimä - kunhan ujuttaisitte tämän keskusteluun jalkapallosta ettekä vaikuttaisi älypäältä."

  • "Venäjän puheita kuunnellessa on vaikeata uskoa, että sen talous on vain Hollannin kokoinen."

Riimisanakirja

kokoinen rimmaa näiden kanssa:

vastahakoinen, -jakoinen, luokkajakoinen, tasajakoinen, ainejakoinen, nelijakoinen, kolmijakoinen, sormijakoinen, parijakoinen, viisijakoinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kokoelma, kokoilla, kokoilta, kokoinen, kokojyväleipä, kokokierteinen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Minkä kokoinen on laivakoira?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Minkä kokoinen aurinko on?
Minkä kokoinen strutsinmuna on?
Minkä kokoinen on Repovesi?
Minkä kokoinen maanterevest oli?
Minkä kokoinen on a3 paperi?
Minkä kokoinen on naisten jalkapallomaali?