kohdalla

kohdalla

substantiivi

 1. paikalla

 2. (postpositiona) jonkin osalta, jotakin koskien

Katso myös: kohta (2) , kohdakkain , napatyrä , päälaenlohko , poskilihas

Synonyymisanakirja

kohdalla

 1. paikalla, paikassa, pisteellä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti taivutettu muoto

Slangisanakirja

 • hollilla, olla: kohdalla / tähtäimessä / lähellä

 • olla hollil

Sitaatit

 • "Mies saapuu töihin sitte. Ihan rapulassa. Tuottaa häpeää koko poliisikunnalle. Häpeää ja kipua. Kipua sormessa. Nivelen kohdalla, kynnen alla ja rystysessä. Sormeen sattuu. (Neponen: Lääkkeet.) Mitä (Neponen ja Pöysti: Lääkkeet!) Aivan! Noin. On uusi lääkitys muuten. Asiaan! Helvetin hienoa duunia Pöysti! Koko poliisikunta on ylpeä. (Pöysti: Täh) Sormikin parani. Jatkakaa!"

 • "Sanoitko, että peppuni on kuuma" (Tory oli palosuojapuvun kanssa lämpökamerassa ja puvussa oli reikä takamuksen kohdalla, joka näkyi kuvassa punaisella)"

 • "Maahanmuuttajien kohdalla ei voida puhua ongelmasta. "

 • "Kun suhtautuminen on hyvin erilainen eri maissa, ihmiset (turvapaikanhakijat) siirtyvät maasta toiseen. Missä on kireämpi linja, sieltä lähdetään muualle. Joidenkin valuuttojen heikentyminenkin voi vaikuttaa tähän. "

 • "Safkalle tämän tapauksen tekee tärkeäksi se, että se joka käänteessään muistuttaa meidän teemoistamme. Suomalainen russofobia kumpuaa Suomen tuesta Viron apartheidille. Ne ovat saman kolikon kääntöpuolet. Vironvenäläinen Rimma on tämän virolaisen etnisen puhdistuksen näyte, miten Virosta kammetaan vähemmistöä ulos maasta. Usein näille ihmisille avioliitto ulkomailla on matkalippu tulevaisuuteen. Päästäkseen Virosta pois nämä naiset ovat usein valmiita menemään naimisiin itseään parikymmentä vuotta vanhemman miehen kanssa. Isän motiivit tässä taistelussa ovat minulle hämärät. Hän on isoisän iässä ja voisi toteuttaa luontevasti lapsirakkauttaan varmastikin myös omien lastenlastensa parissa. On tietenkin loukkaavaa, jos tuntee tulleensa hyväksi käytetyksi rakkaudessa. Minusta on luonnollista, jos äidillä on symbioottinen suhde tuon ikäiseen lapseen, mutta isän kohdalla se ihmetyttää."

 • "Vasenkätiset ovat kuulemma käsittämättömän lahjakkaita. Jimi Hendrix ja Paul McCartney he ovat lahjakkaita. Matti Vanhanen|Matti Vanhasen kohdalla keskustelu on vielä kesken." "

Riimisanakirja

kohdalla rimmaa näiden kanssa:

alla , alhaalla , moniaalla , seisaalla , toisaalla , ahtaalla , kahtaalla , partaalla , oikealla , takaoikealla

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kohauttaa , kohautus , kohdakkain , kohdakkoin , kohdata , kohdatusten

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mitä tarkoittaa kohdalla ?
Mitä on baker street 221 B kohdalla nyt ?
Milloin Suomi oli päiväntasaajan kohdalla ?
Mitä on 221b Baker Streatin kohdalla ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Sherlock holmesin osiotteen kohdalla on nykyään ?
Mitä Sherlock holmesin osiotteen kohdalla on nykyään ?
Millaisia ongelmia ihmisoikeuksien toteuttamisesda on naisten kohdalla ?
Mitä sherlock holmesin talon kohdalla on nykyään ?

Keskustelu