kehitys

  1. Kehittyminen

  2. kehittäminen.
    Esimerkiksi: Ihmisen fyysinen, psyykkinen kehitys. Tekniikan nopea kehitys edistys. Lajien, kulttuurin kehitys evoluutio. Kestävä kehitys luonnonvaroja haaskaamaton (talous)kehitys. Yksilönkehitys. Hinta-, suhdannekehitys. Urakehitys. Lämmönkehitys. Pysyä kehityksen tasalla. Jäädä kehityksessä jälkeen. Valokuvaus
    Esimerkiksi: Negatiivin kehitys.

Katso myös: kestävä, palkkakehitys, dysgeneesi, tapahtuma, fylogeneesi

Taivutus

yks. nom. kehitys, yks. gen. kehityksen, yks. part. kehitystä, yks. ill. kehitykseen, monikossa: mon. gen. kehitysten kehityksien, monikossa: mon. part. kehityksiä, monikossa: mon. ill. kehityksiin.

Synonyymisanakirja

kehitys

  1. esiintyminen, ilmestyminen, parannus, edistysaskel, edistys, kasvaminen, kasvu, aikuistuminen, kypsyminen, kehittyminen, ontogenia, yksilönkehitys, ontogeneesi.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti development, growth
improvement
march
ranska développement (m)
saksa Entwicklung (f)
kreikka ανάπτυξη (f), εξέλιξη (f)
italia sviluppo (m), potenziamento (m)
puola rozwój (m)
romania dezvoltare (f)
venäjä разви́тие, достиже́ние, разрабо́тка (f)
ruotsi utveckling

Sanonnat

"Kehitys - mitä se on? Se että pystymme ajamaan nopeammin maanteillä? Ei, Kehitys on ruumiin välttämätön lepo ja sielun rauha Kehitystä on ihmisen viihtyminen."

"Omasta mielestäni nuoruus on se ihmisen ikä, jolloin on alttein ottamaan vastaan vaikutteita ja uusia ajatuksia, jolloin kehitys on kiihkein ja henkinen kasvu nopein Kypsymisen merkkejä ovat vastaanottokyvyn hidastuminen, malttavainen harkinta ja itsenäisten mielipiteiden lujittuminen Vanhaksi sanoisin ihmistä, jossa kaikki uusi herättää närkästystä ja jonka mielestä ennen oli kaikki paremmin Mika Waltari."

"Omasta mielestäni nuoruus on se ihmisen ikä, jolloin on alttein ottamaan vastaan vaikutteita ja uusia ajatuksia, jolloin kehitys on kiihkein ja henkinen kasvu nopein Kypsymisen merkkejä ovat vastaanottokyvyn hidastuminen, malttavainen harkinta ja itsenäisten mielipiteiden lujittuminen."

"Syy siihen miksi meidän täytyy kiireesti heittää uskonnolliset dogmit syrjään on yksinkertainen: ihmisoikeudet ja älyllinen ja sosiaalinen kehitys vaativat sitä."

Riimisanakirja

kehitys rimmaa näiden kanssa:

miehitys, varamiehitys, roolimiehitys, kaksoismiehitys, palkkakehitys, urakehitys, hintakehitys, suhdannekehitys, rakennekehitys

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kehittävä, kehittää, kehityksenalainen, kehitys, kehitysalue, kehitysaluepolitiikka

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mitä on psyykkinen kehitys ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Emergent ti kehitys ?
Fyysinen ja motorinen kehitys ?
Mikä on kognitiivinen kehitys ?
Mikä on kielen kehitys ?
Mitä psyykkinen kehitys ?
Mikä on eettinen kehitys ?


Ehdota määritelmää