katolilainen

  1. Katolinen kirkon jäsen.

Katso myös: katolinen, roomalaiskatolilainen

Taivutus

yks. nom. katolilainen, yks. gen. katolilaisen, yks. part. katolilaista, yks. ill. katolilaiseen, monikossa: mon. gen. katolilaisten katolilaisien, monikossa: mon. part. katolilaisia, monikossa: mon. ill. katolilaisiin.

Synonyymisanakirja

katolilainen

  1. kuningatar, naishallitsija.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti Catholic
papist, papistic, papistical, romish

Sitaatit

  • "Kummallinen, riehakas, meluisa pieni maailma oli tämä ranskalainen koulu: suurella vaivalla piiloteltiin kahleita kukkasilla: roomalaiskatolilaisuuden herkkä ydin tunkeutui jokaiseen toimenpiteeseen: valtava aistillinen halujensa tyydyttäminen (niin sanoakseni) sallittiin tasapainottamaan mustasukkaisia henkisiä rajoituksia. Jokainen sielu kasvatettiin orjuuteen; mutta tämän tosiasian pohtiminen estettiin takertumalla kaikkiin fyysisen virkistyksen verukkeisiin ja harrastamalla niistä useimpia. Siellä, kuten muuallakin, KIRKKO ponnisteli kasvattaakseen lapsensa elinvoimaisiksi ruumiiltaan, hauraiksi sielultaan, lihaviksi, punakoiksi, terveiksi, iloisiksi, tietämättömiksi, harkitsemattomiksi, empimättömiksi. Syökää, juokaa ja eläkää! se sanoo. Huolehtikaa ruumiistanne; jättäkää sielunne minulle. Minä pidän niistä huolta ohjaan niiden kulkua: annan takeet niiden lopullisesta kohtalosta. Kauppa, jossa jokainen todellinen katolilainen pitää itseään voittajana. Lucifer tarjoaa aivan samat ehdot: Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun."

  • "Jos olet ortodoksi tai katolilainen, saat vapaasti olla naispappeuden vastustaja, mutta luterilaisena et saa olla. Se on mielestäni erikoista." "

Riimisanakirja

katolilainen rimmaa näiden kanssa:

lainen, alainen, kapea-alainen, suppea-alainen, laaja-alainen, maalainen, thaimaalainen, länsimaalainen, suomenmaalainen, tšekinmaalainen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

katodisäde, katodisädeputki, katoksellinen, katolilainen, katolilaisuus, katolinen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Katolinen pappi vai katolilainen pappi ?


Ehdota määritelmää