kaksikymppinen

  1. puhekieltä n. 20-vuotias.

Taivutus

yks. nom. kaksikymppinen, yks. gen. kaksikymppisen, yks. part. kaksikymppistä, yks. ill. kaksikymppiseen, monikossa: mon. gen. kaksikymppisten kaksikymppisien, monikossa: mon. part. kaksikymppisiä, monikossa: mon. ill. kaksikymppisiin.

Synonyymisanakirja

kaksikymppinen

  1. kahdenkymmenen dollarin seteli.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti twenty
ranska qualifier rare vingtenaire (m) (f)
saksa Twen (m)
kreikka εικοσάρικο, εικοσάρι
unkari húszas
venäjä двадцатка (f) sc=Cyrl
ruotsi tjuga, tjugolapp

Sitaatit

  • "Jos kävelisitte kadulla tenttaamassa vastaantulijoilta mitä nämä ymmärtävät auringosta, kuusta ja tähdistä, hämmästyisitte siitä kuinka vähän he tietävät ja kuinka vähän he välittävät siitä vähästä. Suuri joukko rahvaasta tosissaan uskoo että ulkoavaruus on sininen ja pilviä täynnä. Siskoni ihmetteli aikoinaan (kun hän oli yli kaksikymppinen) mikseivät Apollolla matkanneet astronautit pysähtyneet muille planeetoille matkallaan kuuhun. Kämppäkaverini yliopistossa puolestaan ei hahmottanut lainkaan minkä kokoinen aurinko on ja kuinka kaukana se on maasta (ehkäpä se oli volkkarin kokoinen ja 300 metrin korkeudessa). Sitten hän luuli että meteoriitit toisista planeetoista irronneita palasia, jotka tipahtelivat maahan. Eikä tulisi mieleenikään haastatella isääni siitä mitä hän tietää saati välittää näistä asioista - hänen tietämyksestä maailmankaikkeudesta on varmaa samaa luokkaa kuin nykyisellä viisivuotiaalla. Voisin lyödä vetoa, että useimmat amerikkalaiset uskoisivat, jos väittäisitte että aurinko on pilvien ympäröimä - kunhan ujuttaisitte tämän keskusteluun jalkapallosta ettekä vaikuttaisi älypäältä."

Riimisanakirja

kaksikymppinen rimmaa näiden kanssa:

runsashappinen, vähähappinen, -nappinen, siirappinen, eeppinen, -kymppinen, kolmekymppinen, nelikymppinen, kolmikymppinen, viisikymppinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kaksikymmentäyksi, kaksikymmenvuotias, kaksikymmenvuotinen, kaksikymppinen, kaksikyttyräinen, kaksikäsitteinen


Ehdota määritelmää