käyttö

 1. Käyttäminen

 2. käytettävänä, hyödynnettävänä olo.
  Esimerkiksi: Siveltimen, värien käyttö. Aseenkäyttö. Hyväksi-, hyödyksikäyttö. Ydinenergian käyttö rauhanomaisiin tarkoituksiin. Ottaa jokin käyttöön. Jokin on yleisessä, yksityisessä käytössä. Poistaa, jäädä pois käytöstä. Kovassa käytössä kulunut työkalu. Jollakin on käyttöä jonkin käyttämiseen on tarvetta.

 3. kulutus

 4. nauttiminen.
  Esimerkiksi: Alkoholin, huumeiden käyttö. Päihteiden liika-, väärinkäyttö. Tarkka rahan käytössä. Lääkettä on ravistettava ennen käyttöä.

 5. käynnissä, toiminnassa pitäminen.
  Esimerkiksi: Moottorin käyttö. Voimalan käyttö. Koe-, hukkakäyttö.

 6. tekniikka, tekninen käyttökoneisto.

Katso myös: laserhoito, interaktiivinen, konversio, morfinismi

Taivutus

yks. nom. käyttö, yks. gen. käytön, yks. part. käyttöä, yks. ill. käyttöön, mon. gen. käyttöjen, mon. part. käyttöjä, mon. ill. käyttöihin.

Synonyymisanakirja

käyttö

 1. tapa, hyödyntäminen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti employment, exercise, usage, use

Slangisanakirja

 • paskaks: käyttökelvottomaksi / säpäleiksi / "maan tasalle" : Pantiin se mökki ihan paskaks.

 • tekoo: käyttöä / hyötyä : Oks sil enää mitään tekoo?

Sitaatit

 • "Sanan merkitys on sen käyttö kielessä."

 • "Kasviöljyjen käyttö voi moottoreiden polttoaineena tuntua nykyään merkityksettömältä, mutta senkaltaiset öljyt voivat ajan oloon tulla yhtä tärkeiksi kuin nykypäivän petroli ja kivihiiliterva."

 • "Paras ratkaisu tähän tilanteeseen olisi fyysisen väkivallan käyttö. -Spökö"

 • "Vain se, joka tajuaa, että ihmisessä on jotain eläimellisyyttää jalompaa, mikä pääsee aina voitolle, voi tehokkaasti harjoittaa passiivista vastarintaa. Tämä voima merkitsee väkivallalle ja siten kaikelle itsevaltiudelle ja kaikelle epäoikeudenmukaisuudelle - samaa kuin valo pimeydelle. Sen käyttö politiikassa perustuu siihen muuttumattomaan totuuteen, että ihmisten hallitseminen on mahdollista vain niin kauan kuin nämä tietoisesti tai tiedostamattaan suostuvat olemaan hallittavina."

 • "Olen havainnut, että julkisuuteen syötetään totuutena ideologiaa, jonka mukaan ilmastonmuutoksen nimissä luonnonläheinen pientaloasuminen, väljä kaavoitus ja yksityisauton käyttö olisivat suurimmat esteet Suomen tiellä ilmastonmuutoksen mallimaaksi. Tämä ideologia on vailla pohjaa ja suoraan sanottuna täyttä puppua." Matti Vanhasen puhe Espoon Dipolissa Tulevaisuuden lyhyt historia -seminaarissa kunta-alan vaikuttajille 26.8.2008. (lähde: Valtioneuvoston kotisivut, 26.8.2008)"

 • "Tukka lähti ihan perhepoliittisista syistä. Viime viikonloppuna vaimo sanoi, että Pasi, sulla on nyt kaksi vaihtoehtoa: parturi ja mun kropan käyttö tai ei parturia ja ei kropan käyttöä. Olen vielä viriili mies, vaikka olenkin jo 48-vuotias, joten joustettava oli."

 • "Mä vihaan poliiseja!!!!! Vitun natsit! Käyttäkää valtaanne oikeisiin rikollisiin! Olette varmaan lapsuudessa koulukiusattuja tai sitten kiusaajia!!!!!!! Sähköshokkilaitteiden käyttö on laitonta vittu!"

Riimisanakirja

käyttö rimmaa näiden kanssa:

suklaa-, valkea-, mega-, giga-, haja-, laaka-, raaka-, taka-, deka-, seka-

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

käyttäytymä, käyttäytyä, käyttää, käyttö, käyttöaika, käyttöakseli

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Käyttö ja komplianssitiedot?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Yleisin käyttö?
Suruliinan käyttö?
Mikä on hidastimen käyttö?
BOORIVEDEN KÄYTTÖ IHMISILLÄ?
Kuin sanan käyttö?
Mikä on suruliinan käyttö?
Mikä on aikun käyttö?
Vanhemman ylioppilaslyyran käyttö?
Haudekattilan käyttö ohje?