innostus

  1. Innostuminen, innostuneisuus, into, haltioituneisuus, entusiasmi.
    Esimerkiksi: Isänmaallinen innostus. Urheiluinnostus. Vaali-innostus. Innostus musiikkiin. Joutua innostuksen valtaan. Innostuksen huumassa. Olla innostuksissaan innostuksen vallassa, innostuneena, innoissaan, haltioissaan. Olimme asiasta hyvin innostuksissamme.

Katso myös: innostuksissaan, entusiasmi, antaumus, inspiraatio

Taivutus

yks. nom. innostus, yks. gen. innostuksen, yks. part. innostusta, yks. ill. innostukseen, monikossa: mon. gen. innostusten innostuksien, monikossa: mon. part. innostuksia, monikossa: mon. ill. innostuksiin.

Synonyymisanakirja

innostus

  1. elinvoimaisuus, tarmo, vireys, ylenpalttisuus, ylitsevuotavuus, into, qualifier|warmth of feeling lämpö, tunne|tunteen palo; qualifier|fervor into#Finnish|into, innokkuus; qualifier|passion into, intohimo.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti verve
enthusiasm
zest
ardor
saksa Schwung (m), Begeisterung (f), Verve (f), Enthusiasmus (m), Lust (f), Freude (f), Genuss (m), Schwärmerei (f)
ranska entrain (m), enthousiasme (m), passion (f)
unkari lelkesedés
italia entusiasmo (m), entusiasmo, foga (f)
kreikka ενθουσιασμός (m)
puola entuzjazm (m)
romania entuziasm
venäjä энтузиа́зм (m)
ruotsi entusiasm

Sitaatit

  • "Epäluuloja herättää erityisesti wiccalaisten omituinen, perverssi innostus alastomuuteen. Seurasin tutkimuksieni yhteydessä kun nuoret tytöt hyppivät öisin metsässä alasti nuotion ympärillä! Todisteeksi sain valokuvia ja videokuvaa, jotka postitin poliisille ja Hannu Karpolle, lisäksi vein seurakuntamme papille kopiot. Tuollainen irstailu suorastaan häpäisee näiden tyttöjen puhtaan, siveän vartalon. Olen ottanut selville tyttöjen nimet ja osoitteet, ja käyn jokaisen luona henkilkohtaisesti, tai vähintäänkin puhumassa heidän vanhempiensa kanssa. Toivottavasti tästä alkaa ko. tyttöjen eheytyminen kunnon kristityiksi kansalaisiksi."

  • "Sijoittajien tulisi muistaa että innostus ja kulut ovat heidän vihollisiaan. Jos he haluavat ajoittaa osallistumisensa markkinoille, heidän pitäisi olla pelokkaita kun toiset ovat ahneita ja ahneita kun toiset ovat peloissaan."

Riimisanakirja

innostus rimmaa näiden kanssa:

panostus, mainostus, ennakkomainostus, painostus, annostus, liika-annostus, yliannostus, kiinnostus, kunnostus

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

innostuneesti, innostuneisuus, innostunut, innostus, innostuttaa, innota


Ehdota määritelmää