immunologinen järjestelmäEhdota määritelmää

Hait useita sanoja sisältävällä fraasilla. Kokeile hakea sanoja erikseen:

Katso myös: immunologinen, taylorismi, rahajärjestelmä, järjestelmä, korporatiivinen

Synonyymisanakirja

immunologinen järjestelmä

  1. OS, käyttöjärjestelmä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Esimerkit

  • "Tiukan kilpailun järjestelmä, joka toteutetaan sellaisenaan ilman soveliaita moraalisia pidäkkeitä, on kaupallisen ihmissyönnin järjestelmä."

  • "Toi järjestelmä on nyt tullu niinku tiensä päähän. Onnittelen. My fuckingratulations. Piste."

  • "Pahin epäkohta, joka varsinkin suuria kulturimaita uhkaa mitä kauheimmalla mullistuksella, on se vika yhteiskunnallisessa järjestelmässä, jonka kautta suuret omaisuudet kiertyvät muutamain yksityisten haltuun, jota vastaan suuri enemmistö saa kärsiä puutetta ja kurjuutta. Ainoa keino tuon kipeän kysymyksen rauhalliseen ratkaisemiseen on, että vähemmistö tämän epäkohdan olosuhteissa huomaa vääryydeksi ja vapaaehtoisesti luopuu niistä eduista, jotka se toisten kustannuksella on itselleen saavuttanut. Mutta sitä ihmisen tavallinen itsekkäisyys estää heitä tekemästä. Kun rikkaiden omatunto on herännyt, etteivät enää rauhallisesti voi etujansa nauttia, katsellen kuinka ympärillä suuri joukko ihmisiä joko nälkään nääntyy tai rikoksiin vajoo usein kovan onnen pakosta, silloin he koettavat tukahduttaa tuntonsa soimauksia armeliaisuuden lahjoilla ja luulevat sillä kaikki täyttäneensä. Turvautuvatpa vielä siihenkin oppiin, että se muka on Jumalan maailman järjestelmä, joka määrää pienen osan ihmiskunnasta ylellisyydessä elämään ja suurimman osan kurjuutta kärsimään. Ja näin he ennen kaikkea koettavat säilyttää entisiä oloja, koska heidän osuutensa niiden vallitessa on runsaampi. Useinpa semmoiset ihmiset vielä kerskailivat kristillisyydestään, sokeat kun ovat oikean, alkuperäisen ja puhtaan kristinopin totuuksille. Mutta Jumala ei anna itseään pilkata. Ulkokullaisuus, tekopyhyys, valheellisuus ja tyhmyys eivät ikinä kristillisyyttä ole, turhaa on pettää itseään semmoisella luulolla. Tämä rikkaiden omantunnon sokaiseminen on armeliaisuuden ensimmäinen huono hedelmä."

  • "Ulkomaalaiset sanovat, että ainoastaan englantilaisten tyttöjen voi uskaltaa antaa matkustaa yksin, ja syvä on heidän hämmästyksensä englantilaisten vanhempien ja kaitsijoidensa uskaliasta luottamusta kohtaan. Mitä tulee nuoriin neiteihin, toiset julistavat heidän pelottomuutensa miesmäiseksi ja sopimattomaksi, toiset pitävät heitä passiivisina uhreina, jotka koulutuksellinen ja teologinen järjestelmä järjettömästi päästää irti asianmukaisesta suojelusta."

  • "Mä en ainakaan jaksa olla, sanotaan nyt vaikka, jotain järjestelmää vastaan; mehän tässä ollaan vastussa, me ollaan itse se järjestelmä. Jos joku ottaa päähän, voi jokainen ensimmäiseksi hakea syytä omasta itsestään. Kari Suomalainen selitti jokin aika sitten jossain radiohaastattelussa, kuinka joku vetää siltä koko ajan mattoja jalkojen alta, mutta ei sekään osannut sanoa että kuka. (Rumba 16/1991)"

  • "Kävin sivarin poliittisena protestina. Syy on niin typerä, etten mielelläni puhu siitä. Suomen puolustusvoimien tulevaisuutta pohdittaessa ei voi luottaa siihen, että hyvät ajat jatkuvat loputtomasti. Nykyinen järjestelmä on säilytettävä pääpiirteissään." (City.fi 1/2009)"

  • "Kapitalismi, minulle, on samanlainen keskitetty järjestelmä kuin kommunismin jotkut muodot. Valta vain keskittyy toisiin käsiin, mutta se keskittyy." "

Riimisanakirja

immunologinen järjestelmä rimmaa näiden kanssa:

mietelmä, menetelmä, laajakuvamenetelmä, rytmimenetelmä, kolmivärimenetelmä, projektimenetelmä, pyyntimenetelmä, sulfaattimenetelmä, sulfiittimenetelmä, luonnonmenetelmä

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää

Keskustelu