huoneisto

  1. Asuin- tai muu, tai muuta tarkoituksiin käytettävä yhden tai useamman huoneen kokonaisuus.
    Esimerkiksi: Kolmen huoneen ja keittiön huoneisto. Asuinhuoneisto. Kerrostalo-, paritalohuoneisto. Tilava liikehuoneisto.

Katso myös: sisustaa, upeasti, huoneusto, salonki, ylimmäs

Taivutus

yks. nom. huoneisto, yks. gen. huoneiston, yks. part. huoneistoa, yks. ill. huoneistoon, mon. gen. huoneistojen huoneistoiden huoneistoitten, mon. part. huoneistoja huoneistoita, mon. ill. huoneistoihin.

Synonyymisanakirja

huoneisto

  1. asuinhuoneisto, asunto.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti apartment, flat
saksa Eigentumswohnung (f)
puola mieszkanie własnościowe

Esimerkit

"Sedällä oli silloin jo suuri huoneisto valtion puolesta Taideakatemian rakennuksen yhteydessä, jossa hän eli vaimonsa ja lastensa kanssa tälle perheelle ominaista vaatimatonta kotielämää, tosin säästelemättä varojansa, kun oli kysymys vieraanvaraisuudesta, pitojen tai suurten huviretkien toimeenpanemisesta, joihin tuttavia kaikilta ääriltä kutsuttiin osanottajiksi, mutta kotiolojen milloinkaan muuttumatta koruisemmiksi tai ylellisemmiksi."

"Koko alakerta oli meidän hallussamme, joten nyt meilläkin oli valtion puolesta vapaa suuri huoneisto."

"Mutta päivää, jona täytin 15 vuotta, oli isä päättänyt viettää aivan erikoisilla kemuilla ja juhlallisuuksilla, kaiketi senkin vuoksi, että meillä nyt oli riittävän tilava huoneisto ja varoistakaan ei enää ollut puutetta."

Riimisanakirja

huoneisto rimmaa näiden kanssa:

lukeneisto, aineisto, lähdeaineisto, syyteaineisto, primaariaineisto, tilastoaineisto, oheisaineisto, uutisaineisto, tutkimusaineisto, perusaineisto

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

huoneentaulu, huoneenvuokra, huoneilma, huoneisto, huoneistoala, huoneistohotelli

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mitä tarkoittaa läpitalon huoneisto?