helga

Tarkoititko: helibor

Käännökset

englanti puhekieltä to consecrate; (gloss) (confer (m))
puhekieltä to dedicate

Hún helgaði honum bók.

She dedicated a book to him.

(inflection of)
to hallow, to keep holy, to worship

helgat varde ditt namn

hallowed be thy name (Lord's Prayer)

Tänk på vilodagen, så att du helgar den.

Remember the Sabbath day and keep it holy. (Ten Commandments)

Sitaatit

  • "Nyt kun Nikander haudataan maan poveen, tuohon poveen, joka on meitä kaikkia vuorollaan imettänyt, poveen, jolla on liivejä jokaiselle koolle, ja joka kivasti hölskyy kun nainen juoksee, poveen, josta lapsi juo maitoa ja jonka nännipihalla aikuinen mies leikkii mielellään...(Neponen, Routalempi ja helga yhteen ääneen: Lääkkeet.)...Mitä (Neponen, Routalempi ja helga yhteen ääneen: LÄÄKKEET!)...Lääkkeet, aivan."

  • "Pekka! helga! Mä annan teille tän tehtävän, koska te olette ainoat kunnolliset poliisit tässä talossa. Tyhmiä te olette kumpikin ja pahapäisiä, mutta parempia kuin se omahyväinen tuttisuukääpiö. (helga ja Routalempi: Kiitos!) Vasikka kertoi meille tänä aamuna, että Satamakadun pankkiin aiotaan murtautua tänä yönä. Te tiedätte, mikä vasikka on. Vasikka on lehmänpoikanen. Lehmä tuottaa maitoa, jossa on paljon kalsiumia luustolle. Te tiedätte, mikä luusto on. Vasikan luusto on hyvin kehittynyt ja...(helga: Lääkkeet!)."

  • "Pöysti! Neponen! helga! ... Jännä Tyyppi! .. Mikä sä olit! (Pekka: Pekka Routalempi) Niin! Luentohuoneeseen siitä! Meille tulee puhumaan ihminen Poikkeustilaministeriöstä. Vai oliko se poikkeusihminen Tilaministeröstä.. Joka tapauksessa joku tulee jostakin ja johonkin paikkaan. Menkää!"

  • "helga, Pöysti, Neponen, Routalempi. Tilanne vaatii äärimmäisiä keinoja. Nyt ei ole aikaa poliittiseen korrektiuteen. Ette tuhlaa aikaanne pikkurikollisten tai isänmaallisten moottoripyöräjengiläisten kuulusteluun. Kaikki, energia terroristien näköisten ihmisten tenttaamiseen. Ja kun sanon terroristin näköisiä, tarkoitan ulkomaalaisen näköisiä. Paitsi kiinalaisia. Hehän ovat aina niin kohteliaita. Ravintoloissaan raatavat aamusta yöhön. Eivät heilu ahtaalla kiinalaiset. Eli, jättäkää kiinalaiset rauhaan. Huh-huh. Nyt vain odotellaan ja toivotaan."

  • "Nyt helga ota tuosta kuppi kahvia ja rauhotu. (helga: Mennään eteenpäin! Tää mies on selvästi syyllinen johonkin muuhun kuin tähän! Tule!) Voisin ottaa kupin itse kyllä jahka ehtii tippua. Sanovat, ettei se tuijottamalla nopeammin keity, toisaalta on tiede ollut ennenkin väärässä. Jännä!"

  • "Nyt ajat tai väännän sut tiukkaan solmuun, niin että partiolaisetkaan tunnista sitä solmua. - helga"

  • "(Routalemmelle) Rikoksen kannalta jännää. Ei mitään tämmöistä sun kahvinkeitto huttuu. Jännä, jännä, kaikki jännä, jännää. -helga"

Riimisanakirja

helga rimmaa näiden kanssa:

saaga, malaga, kollega, oomega, nega, bygga, taiga, liiga, nappulaliiga, mimmiliiga

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

heleänkeltainen, heleänvärinen, heleäsointinen, heleästi, helibor, heliborkorko