haastatella

verbi

  1. Puhuttaa jotakuta kyselemällä varsinkin joukkoviestimissä julkaistavien tietojen tai lausunnon hankkimiseksi tai tutkimustarkoituksessa.
    Esimerkiksi: Haastatella ulkomaista vierasta. Voittaja joutui lehdistön haastateltavaksi. Televisiossa haastateltiin asiasta eri puolueiden edustajia. Psykologi haastatteli työnhakijoita.

Katso myös: jututtaa, haastattaa, kuumiltaan, puhuttaa

Taivutus

1. inf. haastatella, akt. ind. prees., yks. 1. haastattelen, akt. ind. imperf., yks. 3. haastatteli, akt. kond. prees., yks. 3. haastattelisi, monikossa: akt. imperat. prees., yks. 3. haastatelkoon, monikossa: akt. 2. partis. haastatellut, monikossa: pass. imperf. haastateltiin.

Synonyymisanakirja

haastatella

  1. kysellä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti interview
ranska avoir une entrevue, interroger (especially by the police)
saksa interviewen
kreikka συνεντευξιάζω, παίρνω συνέντευξη
italia intervistare
puola przeprowadzać wywiad impf
romania intervieva
venäjä интервьюи́ровать impf = intɛrvʹjuírovatʹ, опра́шивать impf, опроси́тьf
ruotsi intervjua

Sitaatit

  • "Jos kävelisitte kadulla tenttaamassa vastaantulijoilta mitä nämä ymmärtävät auringosta, kuusta ja tähdistä, hämmästyisitte siitä kuinka vähän he tietävät ja kuinka vähän he välittävät siitä vähästä. Suuri joukko rahvaasta tosissaan uskoo että ulkoavaruus on sininen ja pilviä täynnä. Siskoni ihmetteli aikoinaan (kun hän oli yli kaksikymppinen) mikseivät Apollolla matkanneet astronautit pysähtyneet muille planeetoille matkallaan kuuhun. Kämppäkaverini yliopistossa puolestaan ei hahmottanut lainkaan minkä kokoinen aurinko on ja kuinka kaukana se on maasta (ehkäpä se oli volkkarin kokoinen ja 300 metrin korkeudessa). Sitten hän luuli että meteoriitit toisista planeetoista irronneita palasia, jotka tipahtelivat maahan. Eikä tulisi mieleenikään haastatella isääni siitä mitä hän tietää saati välittää näistä asioista - hänen tietämyksestä maailmankaikkeudesta on varmaa samaa luokkaa kuin nykyisellä viisivuotiaalla. Voisin lyödä vetoa, että useimmat amerikkalaiset uskoisivat, jos väittäisitte että aurinko on pilvien ympäröimä - kunhan ujuttaisitte tämän keskusteluun jalkapallosta ettekä vaikuttaisi älypäältä."

Riimisanakirja

haastatella rimmaa näiden kanssa:

saatella, sadatella, johdatella, noudatella, haihatella, ajatella, kikatella, lallatella, rallatella, sulatella

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

haaskuu, haastaa, haastaja, haastatella, haastateltava, haastattaa


Ehdota määritelmää