fennomaani

  1. Historia (kiihkeästi) suomenmielinen henkilö

  2. Vertaa: fennomania

Taivutus

yks. nom. fennomaani , yks. gen. fennomaanin , yks. part. fennomaania , yks. ill. fennomaaniin , monikossa: mon. gen. fennomaanien , monikossa: mon. part. fennomaaneja , monikossa: mon. ill. fennomaaneihin .

Käännökset

englanti Fennoman

Esimerkit

"Rovasti oli, hänkin kaiketi Koskisen vaikutuksesta, kova fennomaani, joka ei epäillyt "uhrata lapsiansa suomalaisuuden alttarille"."

"Asuimme siihen aikaan Albertinkadun 31:ssä, rehtori Mélartin talossa, - hänkin suuri fennomaani ja suurten summien uhraaja."

"Olihan meillä ollut Hedbergkin (tuo kuuluisa leikkisä valtiopäivämies ja suuri fennomaani), mutta kun hän kerran tunnilla rupesi selittämään - aivan päinvastoin kuin Nordlund - ettei muka velvollisuuksien ristiriitaa ole olemassakaan, että se on vain sairaalloisten ja heikkohermoisten saivartelua, ja koetti lyödä leikiksi koko kysymyksen, menetti hän suosiomme ja me pyysimme saada Nordlundin takaisin."

Riimisanakirja

fennomaani rimmaa näiden kanssa:

nymfomaani , svekomaani , narkomaani , pelinarkomaani , työnarkomaani , romaani , scifi-romaani , roskaromaani , yhteiskuntaromaani

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

fennistisesti , fennistisyys , fennofiili , fennomaani , fennomania , fennougristi