feministi

  1. Feminismin kannattaja.

Katso myös: femakko

Taivutus

yks. nom. feministi, yks. gen. feministin, yks. part. feministiä, yks. ill. feministiin, mon. gen. feministien, mon. part. feministejä, mon. ill. feministeihin.

Synonyymisanakirja

feministi

  1. naisten oikeuksien puolustaja, tasa-arvotaistelija, vapautusliikkeen kannattaja.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti feminist
ranska féministe (m) (f)
saksa Feminist (m), Feministin (f)
kreikka φεμινίστρια (f)
italia femminista (m) (f)
venäjä фемини́ст (m), фемини́стка (f)
ruotsi feminist

Slangisanakirja

  • femakko: feministi (halv) : Sähän oot aika tiukka femakko!

Sitaatit

  • "Kaikkien lukemieni nettipäiväkirjojen jokainen sivu suorastaan tihkuu irstaita aatteita ja niiden toteuttamista. Ja tällaista lapsemme sitten salaa peiton alla tirkistelevät ilta toisensa jälkeen! Nettipäiväkirjojen takana on myös selvästi kansainvälinen salaliitto, joka pyrkii levittämään laktofreeganismia ja muita uskontomme vastaisia aatteita. Nythän on nimittäin niin, että nettipäiväkirjaa kirjoittaa lähes poikkeuksetta jonkinlainen feministi-kettutyttöpoika-wicca-new age, anarkisti, kommunisti, sivari, homo, roskisdyykkari ja muu ääriaatteiden kiihkomielinen edustaja, joka vastustaa järjestäytynyttä yhteiskuntaamme."

  • "Marja-Liisa Kirvesniemessä on pikkaisen mallia kaiken maailman nenärengasfeministeille, joiden ainoa saavutus elämässä on sadantonnin opintolaina, kammottavasti tupakalta löyhkäävä hengitys ja hermoromahduksen saaneet vanhemmat. Mutta niinhän se on. Näyttäkää mulle tyytyväinen feministi, niin mä näytän teille Jari Sillanpään tyttöystävän."

  • "Mulle on tullut heiltä paljon positiivistakin palautetta. Monet feministit otti yhteyttä, että tosi mahtavan teon teit kun ulkoministeri sai potkut! En ole feministi ja tiettyn rajaan asti olen sitä mieltä, että on selkeitä miesten ja naisten asioita. Kunhan naisen ei pidä olla kotona siivoamassa ja mies vain käy töissä. Treffit loppuu siihen paikkaan, ellei mies maksa laskua. En elättäisi työkykyistä miestä, mutta mies voisi elättää mua."

  • "Olen feministi monessakin mielessä, kuitenkin periaatteessa hyvässä. Haluan että mies on perheen pää ja hallitseva osapuoli, miehen pitää olla minun yläpuolella. Jos hän rupeaa ns. orjaksi, niin mielenkiintoni katoaa ihan kokonaan."

Riimisanakirja

feministi rimmaa näiden kanssa:

kokainisti, sandinisti, morfinisti, stalinisti, leninisti, heroinisti, alpinisti, latinisti, nikotinisti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

feminiinisukuinen, feminiinisyys, feminismi, feministi, feministinen, feministisesti

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on feministi?
Mikä on mitä feministi on?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mitä on feministi?