fatal

fatal

  1. kuolettava

  2. kohtalokas

Liittyvät sanat: fatalism

Synonyymisanakirja

fatal

  1. ratkaiseva, kohtalokas, kuolettava, fataali, fataalinen, tappava, letaali, kuolemaan johtava.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Liittyvät sanat: fatalismi, fatalisti, fatalistinen, fatalistisesti, fatalistisuus.

Käännökset

englanti

kohtalokas

tuhoisa

kuolettava, fataali, fataalinen

Proceeding from, or appointed by, fate or destiny.
{{quote-book|year=1935|author=https://www.goodreads.com/author/show/288354 George Goodchild
foreboding Foreboding Noun death or great Noun disaster.
(RQ:WBsnt IvryGt)
Such a scandal as the prosecution of a brother for forgery—with a verdict of guilty—is a most truly horrible, deplorable, fatal thing. It takes the respectability out of a family perhaps at a critical moment, when the family is just assuming the robes of respectability:(..)it is a black spot which all the soaps ever advertised could never wash off.
Causing death or destruction.

(ux) error

{{quote-magazine|year=2013|month=July-August|author=http://www.americanscientist.org/authors/detail/philip-j-bushnell Philip J. Bushnell
puhekieltä Causing a sudden end to the running of a program.

(ux)

A fatality; an event that leads to death.
1999, Flying Magazine (volume 126, number 4, April 1999, page 15)
The best accident rate in general aviation is in corporate/executive flying at 0.17 per 100000 hours for fatals and .50 for total accidents.
puhekieltä A fatal error; a failure that causes a program to terminate.
(l)
(l) (due to fate)
(l) (causing death)
terrible, very bad
very badly, terribly

Me siento fatal. I feel terribly bad.

Manejas fatal. You drive awfully.

Sitaatit

  • "... anti-kapitalistinen etiikka kehittyy edelleen sellaisten ihmisten erehdysten pohjalta, jotka tuomitsevat varallisuutta luovat instituutiot, joista heidän oma olemassaolonsa riippuu. Teeskennellen olevansa vapauden rakastajia, he tuomitsevat yksittäisen omaisuuden, sopimuksen, kilpailun, mainonnan, voiton ja jopa rahankin. Kuvitellessaan että heidän järkensä voi osoittaa kuinka inhimilliset ponnistukset on järjestettävä, jotta ne paremmin palvelisivat heidän luantaisia toiveitaan, he muodostavat vakavan uhan sivilisaatiolle." (Kohtalokas ylimieli 1998, s. 163, engl. The fatal Conceit – The Errors of Socialism, suomentaneet Joose ja Matti Norri)."

  • "Mitä korkeammalle kiipeämme älykkyyden tikapuilla, mitä enemmän puhumme intellektuellien kanssa, sitä todennäköisemmin törmäämme sosialistisiin vakaumuksiin. Rationalisteilla on taipumus olla älykkäitä ja intellektuelleja; ja älykkäillä intellektuelleilla on taipumus olla sosialisteja (...) Ensihämmästys siitä havainnosta, että älykkäillä ihmisillä on taipumus olla sosialisteja vähenee kun ymmärtää, että älykkäillä ihmisillä on luonnollisesti taipumus yliarvostaa älykkyyttä ja olettaa, että sivilisaatiomme tarjoamien etujen ja mahdollisuuksien syy on tietoinen suunnittelu pikemmin kuin perinteisten sääntöjen noudattaminen. He olettavat, että voimme poistaa jäljellä olevat epätoivottavat piirteet entistäkin älykkäämmällä harkinnalla ja entistä paremmalla suunnittelulla ja toimiemme 'rationaalisella koordinoinnilla'." (The fatal Conceit 1988, s. 53-54)."

Riimisanakirja

fatal rimmaa näiden kanssa:

emmental

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

fataalisesti, fataalisti, fataalisuus, fataalius, fatalismi, fatalisti