eurooppalainen

  1. Esimerkiksi: Eurooppalainen sivistys. Eurooppalaiset ja amerikkalaiset.

Katso myös: visentti, sisimmältään, hamsteri, ulkoeurooppalainen

Taivutus

yks. nom. eurooppalainen, yks. gen. eurooppalaisen, yks. part. eurooppalaista, yks. ill. eurooppalaiseen, monikossa: mon. gen. eurooppalaisten eurooppalaisien, monikossa: mon. part. eurooppalaisia, monikossa: mon. ill. eurooppalaisiin.

Synonyymisanakirja

eurooppalainen

  1. asukas, asuja, asukki, euroafrikkalainen, euraasialainen, sahib, keltti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti European

Sitaatit

  • "Nykyisin elokuvissa tupakoi vain psykopaatti... tai eurooppalainen."

  • "Mun suhde Staliniin on hyvin ongelmallinen, koska yhtenä päivänä Virossa huomasin ajattelevani, että jos Virosta aiotaan tehdä demokraattinen eurooppalainen valtio, siellä pitää tehdä hirvittävät puhdistukset. Ja sitten mä muistin että Stalin puhdisti 30 000 virolaista, vei Siperiaan, josta valtaosa palasi takaisin. Minä ajattelin että 30 000 ei edes riittäisi ja tajusin, mitkä hirvittävät ongelmat on ollut Neuvostoliiton pystyttämisessä. Ja mä en sen takia halua...mä jätän Stalinin ihan puhtaasti venäläisten asiaksi, hänen arviointinsa, koska se, että Venäjällä hänellä on edelleen vahva asema, kertoo siitä, että venäläiset näkevät ihan eri tavalla oman historiansa ja Neuvostoliiton historian. Että se ei oikeasti edes kuulu mulle."

  • "Jos ja kun laki hyväksytään, Venäjälle perustetaan erityiskomitea, joka jäljittää riittävän vakavia loukkauksia. Ulkomaan kansalaisia, jotka komitean mukaan ovat tavoitelleet natsismin palauttamista, ei päästetä Venäjälle. Jos tällainen ulkomaalainen kuitenkin saapuu Venäjälle, hänet saatetaan Venäjälle oikeudenkäyntiin. Jos tuollainen erityiskomitea perustetaan, ilmoittaudun Suomen kansalaisena vapaaehtoiseksi tarkkailijaksi Suomen ja Viron natsismin tarkkailijaksi!"

  • "Ehkäpä jo pian saamme kuulla kiinnostuksella, että Silvennoinen ja Saksi ym. jäivät kolmesta viiteen vuoteen Viipurin tyrmään The Soviet Story elokuvan esittäminen kuuluu epäilemättä tekoihin, joita uusi laki ei salli."

  • "Lainkuuliainen eurooppalainen ei lahjoisi pampun kanssa tien vieressä seisovaa poliisia. Me teemme sen epäröimättä, koska ei ole muuta keinoa päästä hänestä." "

Riimisanakirja

eurooppalainen rimmaa näiden kanssa:

lainen, alainen, kapea-alainen, suppea-alainen, laaja-alainen, maalainen, thaimaalainen, länsimaalainen, suomenmaalainen, tšekinmaalainen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

eurokorko, eurokraatti, euromarkkinat, eurooppalainen, eurooppalaistua, eurooppalaisuus

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Kirjoitetaanko eurooppalainen pienellä ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Eurooppalainen isolla vai pienellä ?
Eurooppalainen maa missä 4kirjainta ?
Kirjoitetaanko eurooppalainen isolla ?
Kirjoitetaanko eurooppalainen pienellä ?
Kirjoitetaanko eurooppalainen pienell%C3%A4 ?
Kuka on ensimmäinen kastettu eurooppalainen ?


Ehdota määritelmää