epäystävällinen

  1. Epäsuopea, karsas, nurja, tyly, töykeä, ynseä.
    Esimerkiksi: Epäystävällinen myyjä. Epäystävällinen kohtelu.

Katso myös: epäkohtelias, ynseä, töykeä, karsas, tyly

Taivutus

yks. nom. epäystävällinen, yks. gen. epäystävällisen, yks. part. epäystävällistä, yks. ill. epäystävälliseen, mon. gen. epäystävällisten epäystävällisien, mon. part. epäystävällisiä, mon. ill. epäystävällisiin.

Synonyymisanakirja

epäystävällinen

  1. töykeä, ilkeä, kalsea, tyly.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti unfriendly
uncordial
unkind
uncooperative
ranska inamical
saksa unfreundlich
unkari barátságtalan
latina hostilis, alienus
romania neprietenos, ostil
venäjä недружелю́бный, недру́жественный

Sitaatit

  • "Lännessä esiintyy näinä aikoina jopa sellaista toiveajattelua, että Neuvostoliitto on pahassa kriisissä ja tarvitaan vain riittävän kovaa painostusta kun Neuvostoliitto kohta luovuttaa kilpailussa lännen kanssa. Tutustuminen asioihin paikan päällä ja Neuvostoliiton sisäisen keskustelun seuraaminen paljastaa tämäntapaisen keskustelun harhaisuuden (...) Olisi kevytmielistä ja vastuutonta, jos meidän julkisessa sanassamme pääsisi näkyvästi esiin suomalaiselle peruslinjalle vieras, epäystävällinen ja epähistoriallinen suhtautuminen Neuvostoliittoon." (Lainaus Paavo Lipposen kolumnista Suomen Sosiaalidemokraatti -lehdessä v.1982, Juhani Suomen Pysähtyneisyyden vuodet -teoksen mukaan)"

Riimisanakirja

epäystävällinen rimmaa näiden kanssa:

kuninkaallinen, sotilaallinen, puolisotilaallinen, merisotilaallinen, maallinen, ylimaallinen, isänmaallinen, kiihkoisänmaallinen, epäisänmaallinen, yltiöisänmaallinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

epäyhtenäisyys, epäyhtälö, epäys, epäystävällinen, epäystävällisesti, epäystävällisyys