eettinen

  1. Etiikkaan kuuluva tai perustuva, moraalifilosofinen

  2. moraalinen, siveellinen.
    Esimerkiksi: Eettiset normit.

Katso myös: eettisyys, journalismi, eetillinen, velvollisuudentunto, vastuuntunto

Taivutus

yks. nom. eettinen, yks. gen. eettisen, yks. part. eettistä, yks. ill. eettiseen, monikossa: mon. gen. eettisten eettisien, monikossa: mon. part. eettisiä, monikossa: mon. ill. eettisiin.

Synonyymisanakirja

eettinen

  1. kunnioitettava, kunniakas.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti ethical

Sitaatit

  • "Kukaan taiteilija ei halua todistaa mitään. Jopa todelliset asiat voidaan todistaa. Taiteilijalla ei ole ikinä eettisiä myötätuntoja. Taiteilijan eettinen myötätunto on anteeksiantamatonta tyylin teeskentelyä. Taiteilija ei ole ikinä sairaalloinen. Hän voi ilmaista kaikkea. Ajatus ja kieli ovat taiteilijalle taiteen instrumentteja. Pahe ja hyve ovat taiteilijalle taiteen materiaaleja. Muodon kannalta katsoen, muusikon taide on kaikkien taiteiden esikuva. Tunteen kannalta katsoen, näyttelijän ammatti on esikuva. Mielipiteen kirjavuus taideteoksesta osoittaa että teos on uusi, monimutkainen ja eloisa. Kun kriitikot ovat eri mieltä, taiteilija on sovussa itsensä kanssa. Kaikki taide on samalla pintaa ja vertauskuvaa. Ne jotka menevät pinnan alle tekevät niin omalla vastuullaan. Ne jotka lukevat vertauskuvaa tekevät niin omalla vastuullaan. Taide kuvastaa katsojaa eikä elämää."

  • "Ohje, että ei pidä uskoa mitään ilman riittäviä perusteita, ei ole eettinen kuin muodoltaan. Tiede on harvinaisen selkeästi osoittanut tosiasiaväitteen, että toiminta on tuloksellisinta silloin, kun se nojaa perusteltuihin uskomuksiin."

  • "Ohje, että ei pidä uskoa mitään ilman riittäviä perusteita, ei ole eettinen kuin muodoltaan. Tiede on harvinaisen selkeästi osoittanut tosiasiaväitteen, että toiminta on tuloksellisinta silloin, kun se nojaa perusteltuihin uskomuksiin. Erkki Hartikainen"

Riimisanakirja

eettinen rimmaa näiden kanssa:

afaattinen, lymfaattinen, -fosfaattinen, dramaattinen, melodramaattinen, skemaattinen, problemaattinen, telemaattinen, kinemaattinen, temaattinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

eetterimedia, eetterinarkoosi, eetterinukutus, eettinen, eettisesti, eettisyys

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mitö on eettinen ?
Mitä on eettinen ?
Mikä on eettinen arvo ?
Mikä on eettinen kehitys ?
Eettinen toiminta elintarvikealalla ?
Mitä tarkoittaa eettinen ?


Ehdota määritelmää