eduskunta-aloite

 1. Kansanedustajan tai -edustajien valtiopäivillä tekemä aloite.
  Esimerkiksi: Eduskunta-aloite voi olla laki-, toivomus- tai raha-asia-aloite.

Katso myös: raha-asia-aloite, aloite, eduskunta, initiatiivi, poikkeuksellisesti

Taivutus

yks. nom. eduskunta-aloite, yks. gen. eduskunta-aloitteen, yks. part. eduskunta-aloitetta, yks. ill. eduskunta-aloitteeseen, mon. gen. eduskunta-aloitteiden eduskunta-aloitteitten, mon. part. eduskunta-aloitteita, mon. ill. eduskunta-aloitteisiin eduskunta-aloitteihin.

Synonyymisanakirja

eduskunta-aloite

 1. alkaminen, alku, alkuunpano, aloittaminen, aloitus.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

Sitaatit

 • "Omana mielipiteenäni tässä lopuksi haluaisin sanoa, että jokaikiseltä pedofiililtä pitäisi leikata munat irti, lyödä ne tapilla perseeseen ja heittää ne loppuiäksi linnaan" "

 • "Ihmiskauppa on kuitenkin kahden aikuisen välinen suhde, ja siinä yleensä sovitaan asiasta." "

 • "En tiedä, kumpi on kamalampaa, suomenkielisen vähemmistön oikeuksien polkeminen Ruotsissa vai suomenkielisen enemmistön sorto Suomen kouluissa pakkoruotsin muodossa." "

 • "Kysyn, onko pelättävissä, että maailmalla aletaan esittämään vaatimuksia siitä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa" "

 • "Elikkä ajattelen näin, että esimerkiksi homo- tai lesbovanhempien lapset kun ovat tuolla koulussa tai näkevät, kuinka vanhemmat joko homovanhemmat rakastelevat tuolla makuuhuoneessa, niin minä luulen, että tämä jättää valtavan syvät haavat lapsen maailmaan ja myöhempään kehitykseen." "

 • "Ehkä en nyt ollut hirveän hämmästynyt siitä maanantaisesta ohjelmasta huomioiden, että kuuluisa pääkaupunkiseudun suurin lehti nimesi minut "vuoden mokaajaksi". Ehkä se nyt ei ollut hirveän suuri hämmästelyn aihe. Toisaalta voin todeta, että minä en usko edelleenkään kansan tuomioistuimeen. Tämän ideologisen perustan olen jo kauan sitten itselleni määritellyt. "

 • "Uuden kattavan selvityksen laatiminen vaatisi runsaasti resursseja. Kansainvälisen taloustilanteen heikentyessä ei ole näköpiirissä, että Suomessa ryhdyttäisiin laatimaan kattavaa tutkimusta, jossa maahanmuuton kustannuksia selvitettäisiin. "

 • "Paras tapa päästä eroon laittomasta maahanmuutosta on toki luoda riittävä määrä väyliä lailliselle maahantulolle." "

 • "Nyt KokoomuSS on päättänyt jalostaa perussuomalaista huolta Venäjän uhkasta suur-Suomi -hengessä sillä, että tahtoisi säätää Venäjälle uuden maalain, jotta vasta sen jälkeen annettaisiin venäläisille maanosto-oikeudet Suomeen - tai ainakin muutoksesta keskustellaan. Tuollainen kansallisuuteen perustuva eriarvoistaminen on tuttua Hitlerin Saksasta, jossa juutalaisten oikeuksia rajoitettiin ankarasti."

 • "Mutta olen sitä mieltä, että lain tarkoitus on todella, kuten on tullut aikaisemmin hyvin esille, että se palvelee kansalaisia ennen kaikkea siinä, että se parantaa politiikan henkeä ja toivottavasti lisää luottamusta siihen. Lakimme ei palvele kansalaisten päämäärää, jos laki lopulta näyttääkin siltä, että se peittää enemmän kuin paljastaa. Onko se tämmöinen bikinilaki, että se antaa vaikutelman puetusta mutta on toisen suuntainen Minusta vaalirahoituslainkin pitää olla sellainen, että tulee aito käsitys siitä, mitä ehdokkaan taustalla on. Sitä varten toivoisin, että valiokunta katsoisi näitä rahoja hyvin tarkkaan varsinkin, kun meillä muutenkin on hirveän vähän tietoja viimevuotisesta vaalirahoituksesta."

Riimisanakirja

eduskunta-aloite rimmaa näiden kanssa:

aloite, raha-asia-aloite, lakialoite, toivomusaloite

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

edunvalvonta, edus, eduskunta, eduskunta-aloite, eduskuntakeskustelu, eduskuntakäsittely

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Suomessa eduskunta on 250 kansa?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on kunta-aloite?
Kenen aloite oli presidentin kausi rajoitus?
Mikä on eduskunta?
Mitä eduskunta tekee?
Eduskunta talon materiaali?
Poulustusvaliokunnan puheenjohtaja eduskunta?
Säätääkö eduskunta uudet lait?

Keskustelu

synonyymit: eduskunta nimetön 23.1.2020