edesmennyt

  1. Ylätyylissä, ylätyylisesti kuollut, manalle mennyt, vainaja.
    Esimerkiksi: Edesmenneet sukupolvet. Edesmenneen muistoa ovat kunnioittaneet - -.

Katso myös: poismennyt

Taivutus

yks. nom. edesmennyt , yks. gen. edesmenneen , yks. part. edesmennyttä , yks. ill. edesmenneeseen , monikossa: mon. gen. edesmenneiden edesmenneitten , monikossa: mon. part. edesmenneitä , monikossa: mon. ill. edesmenneisiin edesmenneihin .

Synonyymisanakirja

edesmennyt

  1. vainaa, vainaja, kuollut.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti lamented
late
dead soul
ranska défunt (m), feu, regretté (m), regrettée (f)
kreikka μακαρίτης (m)
unkari néhai
italia fu
latina abortus
puola zmarły (m), świętej pamięci
venäjä поко́йный
ruotsi avliden, framliden, hädangången

Sitaatit

  • "Mike Marsh, Yhdysvallat; Jeff Williams, Yhdysvallat; Michael Johnson, Yhdysvallat; Ivan Garcia, Kuuba; Frankie Fredericks, Namibia; Ato Boldon, Trinidad ja Tobago; Patrick Stevens, Belgia; Obadele Thompson, Bahama. Kuulkaa pauhua ja valtava määrä salamavaloja välähtelee. On niin kuin olisi ukonilma Atlantan olympiastadionin yllä... Hurja olympiafinaali alkaa. Nyt se rävähtää. Katsotaan mihin se johtaa. Michael Marsh lähtee tuttuun tyyliinsä hyvin sieltä sisällä, mutta aivan omaa vauhtia lähtee Michael Johnson. Katsokaa hänen hirvittävää rullausta keskellä. Fredericks tulee myöskin hyvin ja Boldon. Nämä kolme ovat täysin omaa luokkaansa. Michael Marsh putoaa mitaleilta. Nyt on kysymys vain siitä tuleeko maailmanennätys. Ja aika... ai- ai - ai. 19.32. Aivan uskomaton suoritus. Ei voi olla totta. Tämä on jotain käsittämätöntä. 19.32. Tämä ylittää jo inhimillisen suorituskyvyn rajat. 19.32. Voiko tuo olla totta Tämä oli kuin Bob Beamonin hyppy 890, aivan uskomaton. Nyt tekee mieli sanoa kuten eräs edesmennyt pappa, joka keinutteli räsymatolla, kun puolen tunnin sisällä Lasse Viren ja Pekka Vasala toivat kultamitalit. Pappa keinutteli laajakaarista keinuntaa. Hän ei sanonut mitään muuta kuin: Voi hirmu, voi kauhia, ohhoh! Pappa säilyi hengissä, kun oli nitrot. Ja hän keinutteli. Voi hirmu, voi kauhia, ohhoh, täytyy sanoa tuon vanhan papan sanoin. Ja jos olisi keinutuoli niin olisin pannut sen heilumaan laajakaarista liikettä eteen ja taakse ja kokenut samoin. Tämä on niin käsittämätöntä. Uskomaton 200 metriä! "

  • "edesmennyt isäni, joka oli talvi- jatko- ja Lapin sodan veteraani ja sotainvalidi kääntyisi haudassaan, jos ryssä saisi tulla Suomeen vapaasti ilman kontrollia."

Riimisanakirja

edesmennyt rimmaa näiden kanssa:

mennyt , poismennyt

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

edes , edesauttaa , edeskäypä , edesmennyt , edesottamus , edespäin

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Kuka titää henkilöstä jotain(edesmennyt) ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mitä tarkoittaa edesmennyt aika ?
Voisiko edes -sana olla samaa perhettä sanan edessä, eteenpäin eli kuvatakin eteenpäin menoa, si ?