avioitua

verbi

  1. Mennä naimisiin.
    Esimerkiksi: Lähisukulaiset eivät voi avioitua keskenään.

Katso myös: ukottua, vihkipalli, naimisiin, naimisissa, naida

Taivutus

1. inf. avioitua, akt. ind. prees., yks. 1. avioidun, akt. ind. imperf., yks. 3. avioitui, akt. kond. prees., yks. 3. avioituisi, monikossa: akt. imperat. prees., yks. 3. avioitukoon, monikossa: akt. 2. partis. avioitunut, monikossa: pass. imperf. avioiduttiin.

Synonyymisanakirja

avioitua

  1. naida, mennä naimisiin, ottaa puolisokseen, lyödä hynttyyt yhteen, avioitua jonkun kanssa, mennä naimisiin jonkun kanssa.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti wed
ranska épouser
saksa heiraten
kreikka παντρεύομαι
latina maritō, nūbō,
romania căsători, însura, mărita, cununa
venäjä жени́ться qualifier + на + prepositional case, of a man or reflexive, выходи́ть за́мужf, вы́йти за́мужf, qualifier + за + accusative case, of a woman, qualifier outdated брать в жёны, взять в жёны qualifier transitive, of a man

Sitaatit

  • "Kysyn, onko pelättävissä, että maailmalla aletaan esittämään vaatimuksia siitä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa" "

  • "Perhevastaisen propagandan peruslementti on homomyönteinen propaganda. Luterilaisen kirkon tärkein poliittinen kysymys tänään on lupa saada avioitua riippumatta toisen osapuolen sukupuolesta. Luterilainen kirkko käyttää sortavia menetelmiä niitä pappeja vastaan, jotka vastustavat naispappeutta. Heitä erotetaan ja rangaistaan. Eräs kirkkoherra vaihtoi sukupuolta miehestä naiseksi, mutta nyt hän antaa haastatteluja ja saa julkisuutta. Niin sukupuolensa vaihtanut kirkkoherra toimii nuorille esikuvana Suomessa."

  • "Tapsa: "Jos tehtäisiin näin että kokeillaan romahtaisiko länsimainen yhteiskuntamme jos homoseksuaaleille annetaan oikeus avioitua Ja jos luhistuu niin oikeus avioitua otetaan pois ja jos ei luhistu niin annetaan jatkossakin oikeus mennä naimisiin"

Riimisanakirja

avioitua rimmaa näiden kanssa:

modifioitua, identifioitua, vakioitua, kuolioitua, naamioitua, hurmioitua, muumioitua, raunioitua, umpioitua, rappioitua

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

avioeroperhe, avioerotuomio, avioeste, avioitua, avioitumisikä, avioliitto


Ehdota määritelmää