avainpelaaja

 1. Urheilu joukkueen tärkein pelaaja.

Taivutus

yks. nom. avainpelaaja, yks. gen. avainpelaajan, yks. part. avainpelaajaa, yks. ill. avainpelaajaan, monikossa: mon. gen. avainpelaajien avainpelaajain, monikossa: mon. part. avainpelaajia, monikossa: mon. ill. avainpelaajiin.

Synonyymisanakirja

avainpelaaja

 1. osallistuja, pelaaja.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti key player

Hän on asiantuntemuksensa ansiosta avainpelaaja organisaatiossamme.

Due to her expertise she is a key player in our organization.

Sitaatit

 • "Me painittiin pitääksemme poliisikuntoa yllä. Sillä ei ollut homoilun kanssa mitään tekemistä."

 • "Rikkokaa paikat, lannistakaa kohde. Kovat otteet, rento meno."

 • "JUMALAUTA ton pelaamisen kanssa! Pöysti! Kattopuhuttelu, nyt!"

 • "Aah, mustaa kahvia. Mustaa päivää vaan, ottakaa mustat tuolit ja istukaa mustat perseenne alas. Nostetaan vähän mustia verhoja, niin että musta aurinko pääsee sisään."

 • "Syntymästä asti ihmiselle valehdellaan (Kätilöt: Onpa ruma vauva. Annetaan silti yhdeksän miinus, ei voi ainakaan meitä syyttää.) Tämä valhe on hyväksyttävä, koska ulkonäölle ei voi mitään. Kotona ihmetellään, miksei kukaan leiki sen kanssa. (Laakkosen äiti: Sä olet maailman kivoin poika.) Valhe, ei tietenkään ole. Elämä jatkuu ja tulee murrosikä. Usko alkaa jo horjua, mutta tsemppi jatkuu. Hän kusee joulujuhlissa boolimaljaan, syö liimaa ja varastelee. Murrosikäinen ruma finninaama kiinnostuu naisista ja yrittää väkisin. Kotona ihmetellään, miksi kaikki tytöt ovat huoria. (Laakkosen äiti: Ne ei vaan tunne sua kunnolla.) Valhe, mutta ostetaan. Usko horjuu lopullisesti. Viimeistään tässä vaiheessa elämään ilmestyy satunnainen onnistuminen, ihmisen pahin vihollinen. Kaunis tyttö jostakin syystä alkaa tykätä. Koulusta löytyy muutama samanlainen ja syntyy ystävyyssuhteita. Poika saa kesätöitä ja yhtä äkkiä hänellä on varaa mopoon. Mieti! Mopoon! Hän saattaa voittaa koulun pikajuoksukilpailun tai käy ilmi, että hänellä on luokan paras hemoglobiini. Satunnainen onnistuminen sekoittaa pään loppuelämäksi. Syntyy illuusio siitä, että elämässä kaikki on mahdollista. Syntyy harha. Syntyy Laakkonen. Mies, jolla on kovaa näyttöä. avainpelaaja. Aloituskentällisen mies. Mies kaiken taustalla. Mies, joka ei tarvitse ystäviä, ei ymmärrä naisia ja jolla on luokan paras hemoglobiini. Hän pärjää aina. Mutta kun ei pärjää. Hän perustaa firman, joka tuottaa untuvatyynyjä Kanadasta. Ja itkee sitä, ettei tässä maassa saa yrittää. (Laakkonen: Tää maa on Albania, saatana!) Valhe. Albania on muualla. Miestä alkaa riivata. Ainoa pelastus on se, että joku tulee ja haukkuu pystyyn. Muuten ei tule herätystä. Työtoverit katoavat pikkujouluissa. Perhe katoaa mummolaan. Voittokulku on katki. Mies jää yksin ja riivaus vaan pahenee. (Laakkonen: Aaaaaaaaaaaargh!) (Repomies: Toi oli kamalinta scheissea, mitä oon koskaan kuullu. Ja nyt ulos, ettek pelaa sillä koneella. Se oli paskaa!)"

 • "Tässä on sun sukupolvi omasta mielestään: Aina on ollut rankkaa. Isä raataa päivät pellolla ja illat tehtaassa. Viikonloppuisin hän käy sodassa. Äiti synnyttää kolmasti päivässä, kaikilla lapsilla on rutto. Leluja ei ole, ruuaksi on kaarnaa ja tervaa ja navetta palaa JOKA yö. Tässä on mun sukupolvi: Tyhmä, kiittämätön, laiska ja ruma. No, onhan se, mutta niin olisitte olleet tekin, teillä vaan ei ollut fyrkkaa!"

 • "Sun nuoruudessa ei ollu kunnon homoiluvempeleitä, ei ollu Abban levyjä eikä nännirenkaita. Nykyään homoilukin on liian helppoa."

 • "Laakkonen, sä olet säälittävä, sieluton ihmisriekale, oikein hävettää kautta suututtaa. Vaimo ei enää himoitse. Lapset häpeää huomenna koulussa. Lemmikkieläimet puree. Auto ruostuu pihassa ja vene jää nostamatta. Kaikkialla on ikuinen syksy."

 • "Elämä ON hirveää, kun sen oikein oivaltaa."

 • "Selittämättömän hyvää huomenta!"

Riimisanakirja

avainpelaaja rimmaa näiden kanssa:

pelaaja, sarjapelaaja, vuokrapelaaja, vastapelaaja, maajoukkuepelaaja, kärkipelaaja, jokeripelaaja, tähtipelaaja, golfinpelaaja

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

avainkysymys, avainlapsi, avainnippu, avainpelaaja, avainrengas, avainromaani


Ehdota määritelmää