asiallisesti

verbi

  1. Esimerkiksi: Esitti kantansa lyhyesti ja asiallisesti. Asiallisesti pukeutunut. Asiallisesti kestämättömät perusteet.

Synonyymisanakirja

asiallisesti

  1. asianmukaisesti, kunnioittavasti, kohteliaasti, hienosti, auktoriteettisesti, auktoriteetinomaisesti, vähäeleisesti, harkiten, harkintansa mukaan, korrekti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti properly, appropriately

Sitaatit

  • "On totta, että Natosta on kutakuinkin mahdotonta keskustella asiallisesti. Kun puutuin uuden vuoden aattona Nato-uskovaisen virkamiehen syntymäpäivähaastatteluun sain ainakin Hesarissa ivailevan kommentin sananvapauden kahlitsemisesta. Nykypäivässä toimittaja katsoi sen perusteella, että käsitykseni mukaan keskustelu on ok, kunhan ei olla eri mieltä sinun kanssasi. Reaktiot vahvistavat sen, mitä alempana luettavissa olevassa alkuperäisessä kommentissani sanoin. Nykypäivän kommentin oikea kohde olisi Nato-kampanjaa käyvät kirjoittajat, joiden käsitystä keskustelusta se erinomaisesti kuvaa. - Erkki Tuomioja blogissaan 6. tammikuuta 2008 "

Riimisanakirja

asiallisesti rimmaa näiden kanssa:

vihaisesti, alhaisesti, kuuliaisesti, hunajaisesti, ahdasrajaisesti, -pohjaisesti, perinpohjaisesti, ensisijaisesti, toissijaisesti, hiljaisesti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

asialinja, asialista, asiallinen, asiallisesti, asiallisuus, asiamies


Ehdota määritelmää