arvostelu

 1. Kritiikki. arvosteleminen.
  Esimerkiksi: Taiteen arvostelu. Kilpailusuoritusten arvostelu. Puolueeton, terävä arvostelu. On kaiken arvostelun alapuolella tai alapuolella arvostelun ala-arvoinen.

 2. Usein nimenomaan moittivasta arvostelemisesta.
  Esimerkiksi: On arka arvostelulle. Ei kestä arvostelua. Ehdotus sai osakseen arvostelua.

 3. arvosteleva lausunto tai kirjoitus, arvosteleva esittely.
  Esimerkiksi: Sanomalehtiarvostelu. Kirjallisuus-, musiikkiarvostelu. Lausua, antaa arvostelu jostakin. Kirjoittaa arvosteluja. Näytelmä sai loistavat, murskaavat arvostelut. Erikoismerkitys,Usein monikko, monikossa koulutodistuksen arvosanat, todistus.
  Esimerkiksi: Oppilaiden saamat väliarvostelut.

Katso myös: kritiikki, poleemisesti, kritisointi

Taivutus

yks. nom. arvostelu, yks. gen. arvostelun, yks. part. arvostelua, yks. ill. arvosteluun, monikossa: mon. gen. arvostelujen arvosteluiden arvosteluitten, monikossa: mon. part. arvosteluja arvosteluita, monikossa: mon. ill. arvosteluihin.

Synonyymisanakirja

arvostelu

 1. hyökkäys, kritiikki, kirjallisuusarvostelu.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti criticism
attack
review
reflection
ranska critique (f)
saksa Kritik (f), Rezension (f)
kreikka κριτική (f), επίκριση (f), κατάκριση (f)
unkari kritika
italia critica (f), recensione (f)
puola krytyka (f), recenzja (f), wydanie krytyczne
romania critică (f)
venäjä кри́тика (f), порица́ние, реце́нзия (f), ревю́, де́лать обзо́р impf, писа́ть реце́нзию impf, разно́с (m)
ruotsi kritik, recensera

Sitaatit

 • "On suorastaan koomista, että Juuso Walden on kirjoittanut kirjan suomalaisesta yritysdemokratiasta. Hänen asiantuntemustaan kaikenlaisen demokratian kieltämisessä rahansa vaikutuspiirissä ei ole syytä nimittäin epäillä. (Ehkä viimeinen isäntä - muttei viimeinen riistäjä. Tiedonantaja 2/1971, 12. arvostelu kirjasta Juuso Walden - Viimeinen patruuna.)"

 • "SDP:ssä tyydytään yleensä selittämään toistuvat vaalitappiot sillä, että sanomamme ei mennyt perille tai että kannattajamme jäivät kotiin, uskotellaan kaiken olevan hyvin kunhan lopetamme itseruoskinnan ja kerromme muillekin kuinka kivaa meillä on uusiutuvassa liikkeessämme ja luotetaan siihen, että porvarihallituksen väärän politiikan tiukka arvostelu nostaa SDP:n taas sille kuuluvalle johtopaikalle. Yhteistä eri selittelyille on, että politiikka yleensä ja oma politiikka erityisesti loistavat poissaolollaan. Erkki Tuomioja blogissaan Arja Alhon kirja-arvostelun yhteydessä, kesäkuu 2009"

 • "Kyllä totta, jos tulee joku tosi huono arvostelu tai jotain vastaavaa, nii kyllähän se vaikuttaa tietysti. Mut tota, täytyy aina muistaa et se on vaa yhen ihmisen mielipide ja tolleen. Mä oon tosi helpottunu, et se hoitaa nää hommat mun puolesta, et mun ei tarvi ite, niinku. Mä en oo mikään maailman sosiaalisin tyyppi, tai sellanen, joka nauttis päästä jutteleen vieraiden ihmisten kaa."

Riimisanakirja

arvostelu rimmaa näiden kanssa:

ostelu, muodostelu, ujostelu, elostelu, nostelu, hienostelu, kainostelu, annostelu, luonnostelu, napostelu

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

arvostelija, arvostella, arvostelma, arvostelu, arvosteluasteikko, arvostelukyky

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on arvostelu ?
Mitä tarkoittaa arvostelu ?


Ehdota määritelmää