aluksi

verbi

 1. Katso: alku

Katso myös: tattoo, prikaatikenraali, ensimmältä, alku, buumi

Synonyymisanakirja

aluksi

 1. heti, ensin, ensiksi, ensinnä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti ab initio
in the beginning, to begin with
ranska en premier lieu, qualifierolloquial à la base, à l'origine
saksa erstens, an erster Stelle, überhaupt erst
kreikka πρώτα πρώτα, κατά κύριο λόγο, καταρχήν
venäjä в пе́рвую о́чередь, пре́жде всего́ = préžde vsevó, пе́рвым де́лом, снача́ла, qualifier informal сперва́, qualifier informal в пе́рвую го́лову

Sitaatit

 • "(...) useimmat ihmiset uskovat yhä siihen, että on mahdollista löytää jokin keskitie "atomistisen" kilpailun ja keskitetyn ohjauksen välillä. Mikään ei itse asiassa vaikuta aluksi uskottavammalta tai tehoa todennäköisimmin järkeviin ihmisiin kuin ajatus, että tavoitteena ei pidä olla sen enempää vapaan kilpailun äärimmäinen hajauttaminen kuin talouden täydellinen keskittäminenkään yhdeksi suunnitelmaksi vaan jokin näiden kahden menetelmän harkittu yhdistelmä. Pelkkä terve järki tarjoaa tässä kysymyksessä pettävän ohjenuoran. Vaikka kilpailu voi kestää jonkin verran sääntelyä, sitä ei voida lainkaan yhdistää haluamaamme suunnitteluun ilman, että lopetetaan kilpailu tehokkaana tuotannon ohjaajana (...) Näiden kahden sekoittaminen merkitsee, että kumpikaan niistä ei toimi ja että lopputulos on huonompi kuin jos kumpaan tahansa järjestelmään olisi turvauduttu johdonmukaisesti." (Tie orjuuteen 1995, s. 63-64)."

 • "Juuri niin! Minäkin luulin aluksi, että se oli vihaa. Tunsin vain vihaa. Olin vanki maailmassa, jossa oli opetettu kuinka syödä, juoda ja hengittää. Luulin kuolevani kaikkeen siihen vihaan sisälläni. Sitten jotain tapahtui. Se tapahtui minulle, kuten se tapahtui sinullekin."

 • "Kuuluisuushan on ikävintä mitä on. aluksi se on ehkä hauskaa, mutta sitten se tuntuu aivan tavalliselta, ja lopulta voi vain pahoin. Aivan kuin karusellissa ajaminen."

 • "Nuorena taiteilijaksi halusin... Lahjakkaana pidettiin, paikallislehdessä julkaistiin. Taidekurssille menin... (Pöysti: Jaa jollekki jännälle kurssille) Ei, se ei ollu jännä. aluksi ihan konkreettista maalasin: kukkia ja vaaseja. Sitten muotoa aloin rikkoa, se oli jännä. Perspektiivejä vääristelin, valolla leikin, sääntöjä rikoin. Kukaan ei pitänyt. Sitä en kestänyt, suutuin, rikoin muotoa vielä enemmän. En enää itsekkään pitäny, suutuin itsellenikin. Rikoin taulut, löin kavereita."

 • "aluksi nainen vastustaa miehen lähentymisyrityksiä ja lopulta estää hänen pakoyrityksensä."

 • "aluksi lapset rakastavat vanhempiaan. Jonkin ajan kuluttua he arvostelevat heitä. Harvoin, jos koskaan, he antavat anteeksi."

 • "Aivan aluksi varoitus: en ole ilmastonmuutosuskossa. En usko ilmatieteen laitokseen, joka ei kykene ennustamaan oikein edes viiden vuorokauden säätä, saati sitä, tuleeko maailmanloppu, jos emme vaihda hehkulamppujamme halogeenivaloihin ja varo jokaista hiilijalanjälkeämme - mitä ne sitten lienevätkin. En usko tiedemiehiin, jotka perustavat salaseuran (YK:n ilmastopaneeli). IPCC:n tutkijat eivät uskalla asettaa tutkimustuloksiaan kriittiseen arviointiin, vaan haluavat tukkia toisinajattelevien suut ja sensuroida mielipiteet. En usko sellaiseen tieteeseen, joka asettaa tavoitteet etukäteen ja manipuloi tutkimustulokset tukemaan tavoitteita. East Anglian sähköpostiskandaali osoitti, ettei IPCC:n tutkijoiden tietoihin ole luottamista."

 • "Olen hienotunteinen ja tunnustelen ilmapiiriä aluksi viskelemällä näin pelkkiä syytöksiä mediassa. (Halosen kansansuosio)"

 • "Teki mieli juosta 400 metriä minuuttiin. Vaikka aluksi ei oikein tiennyt mihin päin lähteä."

 • "Tääl on Mika, moi." (Yhdysvaltain GP:ssä 2005, kun kaikki 14 Michelin-renkailla ajanutta kuljettajaa ajoivat lämmittelykierroksen jälkeen pilttuisiinsa, MTV3:n selostamosta otettiin puhelinyhteys varikolle Keke Rosbergiin. aluksi selostaja Oskari Saari kyseli entisen maailmanmestarin tuntemuksia, jonka jälkeen Salo oli jo esittämässä kysymystään, mutta päätti vielä nopeasti esitellä itsensä)"

Riimisanakirja

aluksi rimmaa näiden kanssa:

luksi

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

aluevesi, aluevesiraja, aluke, aluksi, alulla, alullaan

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Miksi suomelle yritettiin aluksi saada kuningas?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mitä tarkoittaa paavali aluksi?
Miksi suomelle yritettiin aluksi saada kuningas?
Miksi suomelle yritettiin aluksi saada kuningasta?