aidosti

verbi

aidosti

adverbi

  1. aidolla tavalla

Katso myös: todesti, pseudo-

Liittyvät sanat: rehellisesti

Synonyymisanakirja

aidosti

  1. autenttisesti, rehdisti, puhtaasti, varmasti, kiistatta, todellisesti, tosissaan, rehellisesti, varmasti, todenmukaisesti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Sitaatit

  • "Annamme aidosti, kun annamme täydestä sydämestä." (Lähde:ValitutPalat joulukuu 2006)"

  • "Johan on ylivoimaisesti nerokkain niistä antifasisteista, joita tunnen, vaikka kaikki tuntemani antifasistit ovat todella hienoja ihmisiä sydämessään ja järjeltään tosi teräviä. Johan ilmaisee asiansa varsin suoraan, minkä ymmärrän läheltä seuraavana varsin hyvin: hänellä on sydäntä niille kärsiville ihmisille, jotka soittavat lakkaamatta hänelle ja pyytävät apua. Johan kommunikoi näiden sorrettujen tapausten kanssa sillä intensiteetillä, että nämä tapaukset vaikuttavat myös häneen itseensä. Hän antaa itsensä aidosti ihmisten hyväksi ihmisoikeuskamppailuissa. Kun lisäksi hänen suhteensa venäläiseen mediaan on ylivertainen kaikkiin muihin suomalaisiin verrattuna, hänen toimintansa saattaa tuntua pelottavalta joiden suomalaisten mielissä, jos he eivät ole tottuneet poliittiseen väittelyyn."

  • "Suomen rajalta oli vain 32 kilometriä Leningradiin, jonka porteilla oli nyt vihollinen. Suomen hallitus kieltäytyi mistä tahansa sopimuksesta ja provosoi vihamielisellä käyttäytymisellään sodan puhkeamisen. Suomen armeija liikkui rajantuntumassa ja paukutteli keskenään harjoituksia. Mainilan laukauksia ei ole voitu näyttää todeksi, vaikka tunnetusti siitäkin on väittelyä puoleen ja toiseen.---Suomen hallitus kieltäytyi kaikista sopimuksista. 13.11.1939 Suomi keskeytti neuvottelut yksipuolisesti. Leningrad oli aidosti uhattu. Pelkkä tykin laukaus Suomen puolelta yltäisi Leningradiin. Suomi oli valmis sotaan. 15.11.1939 Stalin päätti nopeasti turvatoimista Leningradin tähden. Niin Stalin aloitti sotatoimien valmistelut Suomea vastaan. Aikataulu oli kuitenkin kireä. Suomella olivat sotajoukot jo täysin valmiit koko ajan. Olisi kyse enää pienistä hetkistä siinä, säilyisikö Leningrad suur-Suomen rakentajien pyrkimyksiltä. Itse sota alkoi 30.11.1939 ja eteni alussa Suomen hyvllä menestyksellä, kunnes voimasuhteet kääntyivät Suomea vastaan. Melkein kuukauden verran Suomi oli paukutellut aseita rajan tuntumassa liikekannallepanon merkeissä. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitea pyysi muutamien Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsenten kanssa, että Otto Wille Kuusinen tulisi Kannaksen vapautetulle osalle väliaikaisen Suomen kansanhallituksen johtoon. Neuvostoliitto etsi rauhanomaista hallitusta länsinaapuriinsa. Hallituksen tehtävä olisi auttaa Suomen työtätekeviä kukistamaan taantumuksellinen hallitus. 15.12.1939 Suomen sotiessa vielä menestyksellisesti pääministeri Risto Ryti uskoi yhä Suomen voiton mahdollisuuksiin: hän pohti Leo Trotskin kutsumista Meksikosta Venäjälle muodostettavan vastahallituksen johtoon!" "

Riimisanakirja

aidosti rimmaa näiden kanssa:

epäaidosti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

aidaskääpä, aidata, aidoittaa, aidosti, AIDS, AIDS-potilas

Ehdota määritelmää