Synonyymisanakirja

1800-luvulla

  1. vuosisata.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Sitaatit

  • "Gene kommentoi 70-luvulla pahimmillaan ollutta Kiss-kritiikkkiä."

  • "Jatkumo (1960-luvulla)"

  • "Takapirun Seinähuulet (50 huoneentaulun sarja, kirja- ja paperikaupoissa 1970-luvulla)"

  • "Mä luen vieläki, en nyt enää Raamattua, mä oon sen kaks kertaa lukenu, ja se on kirja jossa on paljon hyviä elämänohjeita, mutta sen hukkapukkahumpuukin joukosta sitä on vaikea löytää. Siinä on niin paljon tyhjänpäiväistä paskaa. Pitää ottaa huomioon, että siihen aikaan kun se on kirjoitettu on ihmisen maailmankuva ollu niin suppee. Jollain alueella suunnilleen neekerin näkeminen saatto olla sama ku enkelin. Ne asiat joita tapahtu, on ollu ihan luontevia, luonnollisia tapahtumia, joita ihminen ei vaan ymmärtänyt, saatana eihän se tienny että on muuta maailmaa kuin Assyria tai Babylon tai Rooman valtakunta on kaiken keskipiste. Sillon ei tunnettu Amerikan manterettakaan, 30-luvulla vasta löydettiin Pluto-planeetta. Mitä vielä on löytämättäkään (1989)"

  • "En henkilökohtaisesti pidä erikoisemmin käännösiskelmien tekemisestä, koska siinä on ensinnäkin otettava huomioon, että tekijäpalkkiot menevät alkuperäistekijöille eli tässä tapauksessa rahat menevät ulkomaille. Että kyllä minä suosin kotimaista. On aina mielekkäämpää tehdä suomalaisiin sävellyksiin sanoja, jos nyt yleensä valmiisiin melodioihin joutuu sanoja kirjoittamaan. Kuitenkin tämmöisestä vastahakoisesta suhtautumisesta huolimatta voi olla, että olen upottanut joihinkin käännösteksteihin ja -iskelmiin, jos niin voi sanoa, parhaat ideani. Jouduin tekemään sellaisia, ja minulla teetettiin niitä, nimenomaan 60-luvulla. Malliesimerkki on Kolmatta linjaa takaisin. Olisi tietysti ollut paljon hienompaa, jos olisin ensin tehnyt tekstin Kolmatta linjaa takaisin ja sen olisi säveltänyt esimerkiksi Toivo Kärki. Mutta kun ei, niin ei. (Peter von Baghin haastattelu 1980)"

  • "Hyvä yleisö! Koska minulle ei makseta täällä sitä, mitä minulle luvattiin, haluan toivottaa kaikille oikein hyvää kesän jatkoa. Minä lähdenkin tästä Helsinkiin. (1970-luvulla järjestysmies tarjosi Vainiolle ennen keikkaa alkoholia ja ilmoitti sen jälkeen, että Vainio oli kännissä eikä saisi siksi keikasta täyttä korvausta. Yleisö raivostui, ja lopulta hän sai täyden korvauksen ja esiintyi.)"

  • "Muistan, kun ollessani siellä (Suomessa) he halusivat näyttää minulle jotain hinnalla millä hyvänsä - ajoimme kolme tuntia 1700-luvulla rakennettuun puukirkkoon, joka olisi tuhottu meillä."

  • "Tässä historia toistaisi itseään: 1930-luvulla Neuvostoliitto oli hyvin tietoinen Leningradia uhkaavasta Suomen ja Viron salaisesta sotilasyhteistyöstä. Neuvostoliitto päätti lopettaa tuon yhteistyön lyömällä sulun toisen saranan paikoiltaan eli ottamalla Viron."

  • "En koskaan pysty arvostamaan Toomas Hendrik Ilvestä demokraattina. Yhdysvallat voisi lähettää joskus edes yhden demokraatin iloksemme tänne Eurooppaan, koska kyllä niitä siellä varmasti riittää. Ilves on henkilö, joka ei ole vielä kuullut, että mustaihoiset saivat Yhdysvalloissa kansalaisoikeudet jo 1960-luvulla."

  • "1970-luvulla mahdollisuuksien tasa-arvoa pidettiin lähtöviivana, jolle ihmiset asetettiin, ja maalisuoralla kangasteli mahdollisimman suuri vapaus. Tämän päämäärän saavuttamisessa onnistuttiin osittain. 2000-luvulla vapautta on pidetty lähtöviivana ja tasa-arvoa päämääränä, mutta lopputuloksena ei olekaan ollut tasa-arvo vaan sekä tasa-arvon että vapauden hautautuminen."

Riimisanakirja

1800-luvulla rimmaa näiden kanssa:

sivulla

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää

Keskustelu