grahamjauho
Grahamjauho on vehnästä kuorineen jauhettua täysjyväjauhoa. Grahamjauho voidaan erottaa muista täysjyvävehnäjauhoista karkeamman koostumuksena mukaan, mutta usein sanoja käytetään täysin synonyymeinä.[1][2] Se on nimetty kehittäjänsä amerikkalaisen Sylvester Grahamin mukaan.[3]
Grahamjauhon erottaa esimerkiksi vehnäjauhoista se, että leivottaessa niistä muodostuu vähemmän sitkoa.[4]
Grahamjauhoista valmistetaan muun muassa grahamsämpylöitä. Jauhoja voi käyttää myös muuhun leivontaan sekä puuroon muiden jauhojen tapaan.
Lähteet
- ↑ Viljavalmisteet Ruokatieto. Viitattu 20.8.2016.
- ↑ Graham Cracker and Graham Flour History About Food. Viitattu 20.8.2016.
- ↑ http://natgeo.fi/raaka-aineet/grahamjauho-mistae-grahamjauho-on-saanut-nimensae
- ↑ http://www.luomulaatikko.fi/grahamjauho_1_kg_luomu
Tämä artikkeli on Wikipediasta, johtavasta käyttäjien tuottamasta tietosanakirjasta. Sen sisältöä ei välttämättä ole tarkistettu ammattitoimittajilla (katso täysi vastuuvapauslauseke)
Wikipedia - Lahjoita Wikimedialle
Etsi toista sanaa