grahamjauho

Grahamjauhon värin aiheuttavat jyvien tummat kuorikerrokset.

Grahamjauho on vehnästä kuorineen jauhettua täysjyväjauhoa. Grahamjauho voidaan erottaa muista täysjyvävehnäjauhoista karkeamman koostumuksena mukaan, mutta usein sanoja käytetään täysin synonyymeinä.[1][2] Se on nimetty kehittäjänsä amerikkalaisen Sylvester Grahamin mukaan.[3]

Grahamjauhon erottaa esimerkiksi vehnäjauhoista se, että leivottaessa niistä muodostuu vähemmän sitkoa.[4]

Grahamjauhoista valmistetaan muun muassa grahamsämpylöitä. Jauhoja voi käyttää myös muuhun leivontaan sekä puuroon muiden jauhojen tapaan.

Lähteet

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Tämä artikkeli on Wikipediasta, johtavasta käyttäjien tuottamasta tietosanakirjasta. Sen sisältöä ei välttämättä ole tarkistettu ammattitoimittajilla (katso täysi vastuuvapauslauseke)

Wikipedia - Lahjoita Wikimedialle

Etsi toista sanaa

Kysy kysymys - mikä tahansa kysymys - Vastaukset.fi-yhteisöltä: