valtameren

Mainittu sivuilla

valtameri
sisämeri
syvänne
hyrsky
sekä

Synonyymisanakirja: valtameren

valtameren

  1. valtameri-, merenkulku-.

Katso synonyymisanakirja

Liittyvät sanat: valtamerentakainen.

Esimerkit: valtameren

- Mitä ihminen yksin voi? Mitä yksilö saa aikaan, olivatpa hänen ajatuksensa ja mielipiteensä kuinka jalot tahansa? Eikö hän ole niinkuin kaarnanpalanen, jota valtameren aallot heittelevät? Ja mitä maailma hyötyy hänestä ja hänen uhrautuvaisuudestaan, vaikka hän riisuisi yltään viimeisen paitansa antaakseen sen lähimmäiselleen? Mitä me hänen köyhyydestään ja voimattomuudestaan? Rikkaita me tahdomme olla! Niin, veljet, tämän maailman ihanat aarteet me tahdomme omistaa, luonnon runsaat antimet ovat meidän, me tahdomme päästä omaamme käsiksi! Köyhyys on häpeä! Köyhyys on Rikos! - Ja mistä johtuu, että ne jotka omin käsin ja hikiotsalla nostavat kullan maan uumenista...

Mutta mikäpä Euroopan valtioista olisi ollut halukas ottamaan vastaan ja tekemään kansalaisikseen semmoista väkijoukkoa, joka kieltäytyi asevelvollisuudesta? Ja niinpä, kun Euroopassa sellaista valtiota ei ollut, oli pakko hakea tälle epäsotaiselle väelle tyyssijaa valtameren takaa, Amerikan Yhdysvalloista, missä yleistä asevelvollisuutta ei ollut voimassa.

Erittäinkin oli hänen innokkaita kannattajiaan suuri joukko EteläPohjanmaan vähäisempiä maanviljelijöitä, joista useat, sitten kun hän oli Austraaliasta matkustanut Pohjois-Amerikkaan ja sieltä löytänyt paikan Vancouverin lähistöltä, myivät maansa ja kontunsa siirtola-aatteen toteuttamiseksi ja varustautuivat matkaan Tyynen valtameren rannalle.

Riimisanakirja: valtameren

valtameren rimmaa näiden kanssa:

  1. muren...

Katso riimisanakirja

Käännökset: valtameren

valtameren englanniksi

seagoing

Kommentit

Liittyvät vastaukset

Kuka on valtameren nopein uimari?

Liittyvät kysymykset

Valtameren nopein uimari?
Onko keltainenmeri tyynen valtameren osa?
Onko keltainen tyynen valtameren osa?
Kuka on valtameren nopein kala?
Mikä on valtameren nopein eläin?
Kuka on valtameren nopein uimari?

Läheisiä sanoja

valtakunnanverkko
valtakunta
valtalaji
valtalehti
valtamerentakainen
valtameri