säteilevä

Mainittu sivuilla

säteillä
radiaattori
säteilin
natriumlamppu
kvartsilamppu

Synonyymisanakirja: säteilevä

säteilevä

  1. hohtava, kirkas, loistava, hehkuva.

Katso synonyymisanakirja

Esimerkit: säteilevä

Mutta jostakin vain unessa selvästä syystä hänen oli aivan välttämätöntä heti mennä puolalaisen luo, niinkuin olisi muka häntä vain hakenutkin, tekeytyä taas säteilevän ystävälliseksi ja hymyileväksi.

He menivät naimisiin, ja joka nuoruudessaan oli heidät tuntenut, ei milloinkaan ennen nähnyt niin säteilevän onnellista pariskuntaa kuin he olivat.

Kun palattuani Helsingistä kerroin Elisabetille näistä tapahtumista ja kuvasin lakon suurenmoista alkurauhaa, Matin esiintymistä Rautatientorilla lakonjulistajana kymmentuhatlukuisille väkijoukoille, suunnattoman, punakeltaisen leijonalipun kohoamista asemahuoneen viirisalkoon, aseettoman poliisikunnan ilmestymistä yleisön keskuuteen ilmoittamaan lakkoon yhtymisestään ja sitten tuota intohimoista valtataistelua, sanoi Elisabet, välittämättä autonomiasta ja äänioikeudesta: - No, ja pilasivat kaiken! Vouti taas, vaikka olikin aluksi huolestunut puolueriitaisuuksien syntymisestä, meni kohta sen viisaan suutari Lintin luo, ja täältä hän palasi vieläkin säteilevämpänä kuin oli ollut lakon alkaessa.

Riimisanakirja: säteilevä

säteilevä rimmaa näiden kanssa:

  1. piilevä, sinilevä, panssarilevä, merilevä, epäilevä, määräilevä...

Katso riimisanakirja

Käännökset: säteilevä

säteilevä englanniksi

brilliant, beamy, agleam, beaming

Katso säteilevä englanniksi

italia
radiante, brillante, splendente, luccicante, sgargiante, lucente

venäjä
светиться, светя́щийся, лучеза́рный, сиять, сия́ющий, я́ркий qualifier bright, пылать, пыла́ющий, сверкать, сверка́ющий, блестя́щий

ranska
brillant

saksa
strahlend

puola
błyszczący

ruotsi
lysande, glänsande, gnistrande, strålande

Kommentit

Läheisiä sanoja

säröinen
säröisyys
särötön
säröytyä
säteilijä
säteilin