hapankerma
Hapankerma on kermasta hapattamalla valmistettu maitotuote. Hapankermatuotteisiin kuuluvat muun muassa tavallisen viilin tapaan purkissa valmistettava kermaviili, joka sisältää noin 12 % rasvaa. Erityisesti itäeurooppalaisessa ruoanlaittoperinteessä käytetään smetanaa, hapankermaa, jonka rasvapitoisuus vaihtelee 10–70%. Suomessa valmistettava smetana on yleensä 40 % rasvaa sisältävää kermaviiliä. Ranskankerma (crème fraîche) puolestaan on kermaviiliä, joka valmistetaan pienien purkkien sijaan suurissa astioissa.[1]
Katso myös
Lähteet
- ↑ Hapankermatuotteet Viitattu 7.5. 2007.
Tämä artikkeli on Wikipediasta, johtavasta käyttäjien tuottamasta tietosanakirjasta. Sen sisältöä ei välttämättä ole tarkistettu ammattitoimittajilla (katso täysi vastuuvapauslauseke)
Wikipedia - Lahjoita Wikimedialle
Etsi toista sanaa