1900-luvun taidemusiikki



Ehdota määritelmää

Hait useita sanoja sisältävällä fraasilla. Kokeile hakea sanoja erikseen:

Katso myös: suffragetti, taidemusiikki, alkukymmen, nykymusiikki, uusrealismi

Synonyymisanakirja

1900-luvun taidemusiikki

  1. laji, musiikin lajityyppi, musiikkilaji, musiikkityyli.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Esimerkit

  • "Mitään erehdystä ei luvun luonto salli."

  • "Häntä pidetään 1960-luvun parhaana jalkapalloilijana."

  • "Keskimäärin 50 käyttöaforismia" (Oy SEK Ab:n joululahja-tikkuaski 1960-luvun lopulta)"

  • "Juontaja: "Mitä mieltä taiteilija Martti Huuhaa Innanen on Elvis Presleystä Tiedät kai, kenestä puhun MI:"Joo, kyllä, kyllä. Joo, valitettavasti tiedän. Okei, täs on presiis sama tuota asetelma kuin Olavi Virta-osasto..Meinaan, kun Elvis Presley tuli julkisuuteen joskus 50-luvun keskipaikkeilla, niin se oli surkea vitsi. Siis se oli vielä surkeampi, korni vitsi, kuin esimerkiksi Olavi Virta.."."

  • "Heitin ensimmäisenä mieleen tulleen luvun päästäni ja tajusin heti, että pieleen meni. Historia ei ole koskaan ollut vahvimpia alueitani. (Tuomisto arvioituaan TV1:n Kuuden aisti -ohjelmassa, että Suomi itsenäistyi vuonna 1952, Ilta-Sanomat 26.3.2008)"

  • "Juha Vainio oli 60-luvun lauluhuumorin uranuurtaja, sillä hän aloitti ennen Irwiniä. (Peter von Bagh 2008)"

  • "Euroviisuihin ja Syksyn säveliin en ole koskaan osallistunut. Vasta yli 90-vuotiaana saatan höynähtää tekemään sellaista uraa. Esimerkiksi Syksyn Sävelen voitti 10-vuotias tyttö laulamalla Minttu ja Ville. Se on hyvä laulu, muttei sovi aikuisten maailmaan. Keväällä voitti toisen laulukilpailun tyttö, jolla on brasilialainen nimi ja joka laulaa englanniksi. Mätösvaaran Takakakkaran orkesterillakin on nykyisin ulkomaalainen nimi ja solisti naukuu englantia, jota kukaan englantilainen ei ymmärrä. Hyvä viihde ja hyvä taidemusiikki olisi saatava samanlaiseen arvoon. Huono viihde ja huono taidemusiikki kelpaavat samaan romukoppaan."

  • "Mestareiden liigassa tuli nähtyä Rüstun otteita useastikin 2000-luvun alkupuolella, mutta ennen kisoja olin varma että tämä herra on jo nykyisin myymässä mattoja Istanbulin basaareissa."

  • "Menin 2000-luvun alussa mesoamaan Suomen Sisun keskustelupalstalle siitä, että he ovat tyhmiä rasisteja. Kävi ilmi, että heidän mielipiteensä olivat parempia kuin omani. Jos minä olin niin oikeassa rasismiväitteineni, miksi vastapuolen ei tarvitse kiroilla ja sillä on esittää todisteita Keskustelin itseäni älykkäämpien kanssa, pyysin anteeksi käytöstäni ja aloin ajatella uudella tavalla maahanmuuttoasioista. Ennen Perussuomalaisia olen äänestänyt monia puolueita, esimerkiksi vihreiden Osmo Soininvaaraa." (City.fi 1/2009)"

  • "- Natsi-Saksan ja Suomen sotilaallinen yhteistyö oli jo käynnissä. Natsikenraalien tutustumiskäynnit Suomeen ja itärajalle 1930-luvun lopulla pantiin Neuvostoliitossa merkille."

Riimisanakirja

1900-luvun taidemusiikki rimmaa näiden kanssa:

musiikki, nauhamusiikki, väliaikamusiikki, työpaikkamusiikki, harmonikkamusiikki, rautalankamusiikki, ohjelmamusiikki, tunnelmamusiikki, kitaramusiikki, oopperamusiikki

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää

Keskustelu

hindemith nimetön 4.5.2010